S-a aflat acum! Cine este tânăra care fost scoasă din ţară cu un paşaport fals și exploatată sexual

Mirabela Vasile / 30.09.2020, 15:26
S-a aflat acum! Cine este tânăra care fost scoasă din ţară cu un paşaport fals și exploatată sexual

O tânăra de 14 ani a fost scoasă din ţară cu un paşaport fals și exploatată sexual. Totul s-a întâmplat după ce Fechete Ştefan Călin a racolat-o pe minoră prin metoda ”lover boy”. Acestea sunt acuzațiile aduse de DIICOT Oradea.

Omul de 39 de ani era căsătorit și avea trei copii. Fata a mărturisit, în Spania, că el a bătut-o şi i-a cerut să se prostitueze. Totuși declaraţia victimei nu se coroborează cu nimic.  Judecătoarele au spus totul în motivarea redactată zilele trecute, prin care Fechete a fost condamnat definitiv la un an şi o lună cu suspendare.

Cine este de fapt tânăra care fost scoasă din ţară cu un paşaport fals și exploatată sexual

La începutul lunii februarie 2016 fata a fost scoasă din țară pe la Vama Borș. S-a întâmplat cu ajutorul unei declarații notariale mincinoase și cu un pașaport fals.

”Chiar dacă fata avea doar 14 ani, iar însoţitorul ei figura cu cazier penal, cei de la poliţia de frontieră n-au avut nicio suspiciune şi nu i-au cerut Anei buletinul, pentru a verifica autenticitatea actelor, prin simpla comparare a CNP-urilor.”, se arată în motivare.

Cum a ajuns fata sa fie racolata si scoasa din tara
Cum a ajuns fata sa fie racolata si scoasa din tara

Cum a ajuns fata să fie racolată

Chiar înainte cu o lună părinții fetei sesizaseră la poliţie dispariţia ei, iar poza fetei şi informaţiile despre ea au fost introduse atunci în baza de date a copiilor dispăruţi. Copila făcea parte dintr-o familie fără posibilități materiale, dintr-un sat din Bihor. Pe Fechete Călin l-a cunoscut în 2015. Atunci familia ei a mers la muncă în Spania și cu toţii au locuit în aceeaşi casă. Fata avea 14 ani, iar el 39 de ani, o soţie şi trei copii.

Diferenţa de vârstă dintre ei, de un sfert de secol, n-a fost un impediment pentru Fechete, care s-a apropiat de adolescentă şi a făcut-o să se îndrăgostească de el. După ce familia a revenit în ţară, Ana a fugit într-o seară de acasă, doar în papuci. Era a doua zi de Crăciun, în 2015. Părinţii bănuiau ce e cu ea. Aceștia au căutat-o mai întâi singuri, pe la rudele lui Fechete, iar după o săptămână, au mers şi au anunţat dispariţia la poliţie.

Pe 26 ianuarie 2016, agenţii de la postul de poliţie din comuna unde locuia Ana au consemnat în scris declaraţia fetei, care a rămas la dosar. Ana le-a spus că a fugit de acasă pentru a se întâlni cu Fechete și că, “la insistențele acestuia, a fost de acord să plece cu el, fără să cunoască unde și pe ce perioadă de timp”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI