Rușii trimit nave de război în apropierea României. Este alertă în Marea Neagră

Ioana Bucur 16.03.2022, 12:45
Rușii trimit nave de război în apropierea României. Este alertă în Marea Neagră

Conflictul militar început de Vladimir Putin se pregătește să intre într-o nouă etapă. Imagini din satelit arată noi mișcări importante ale trupelor. Rușii încep asaltul dinspre mare și trimit nave de război spre Odesa, ajungând periculos de aproape de România, de gurile de vărsare ale Dunării. Este alertă în Marea Neagră.

Rușii trimit nave de război spre Odesa

Invazia rusă în Ucraina continuă. O serie de imagini surprinse de satelitul Sentinel 2 arată noua etapă în care intră asaltul armatei Rusiei. Trei grupuri de nave de război rusești, ce includ nave de debarcare, se apropie, pe Marea Neagră, de Odesa.

Potrivit Naval News, imaginea din satelit a fost realizată marți, 15 martie, ora locală 11:47. În rumă cu câteva zile, președintele Belarusului, Alexandru Lukaşenko, a dezvăluit planuri pentru o debarcare amfibie lângă Odesa.

„Aceasta este probabil cea mai proastă ştire pe care România o putea primi în acest război, pentru că pregătirea unei operaţiuni de desant, de către armata invadatoare rusă asupra Odesei, înseamnă apropierea extrem de periculoasă a războiului, de gurile Dunării, extrem de periculoasă joncţiunea între elementele armatei ruseşti din Transnistria şi forţele ruse din Crimeea şi bazinul Mării Negre.

Dacă aceste informaţii se confirmă, vom avea probabil o luptă din nou, extrem de sângeroasă, cum a fost la Mariupol şi Harkov. În toată această perioadă, armata ucraineană şi populaţia civilă din Odesa a întărit foarte mult apărarea acestui oraş.

Îndrăznesc să spun că dimensiunea acestui desant al armatei invadatoare a Federaţiei Ruse ţine cont şi de nivelul apărării oraşului şi că ei înţeleg şi ştiu că nu va fi uşor pentru ei să cucerească acest oraş”, a spus analistul militar Radu Tudor, marţi, la Antena 3.

Rușii trimit nave de război în apropierea României. Este alertă în Marea Neagră

„Ne e teamă pentru copiii noştri, nu e teamă pentru noi, ne vom apăra pământul”

Într-un interviu acordat BFM TV, primarul din Odesa, Ghenadi Truhanov, a afirmat că orașul ar putea fi atacat de forțele rusești începând cu 18 martie.

„Situația este relativ calmă, dar rămâne tensionată. Din informațiile noastre, care rămân să fie reconfirmate, ca și mișcarea trupelor rusești, un atac asupra Odesei este prevăzut începând cu 18 martie”, a spus Truhanov.

Edilul a dezvăluit că o mare parte din locuitorii orașului au plecat deja din Odesa, iar orașul-port este pregătit pentru un atac de pe mare.

La începutul lunii martie, Truhanov spunea că se aşteaptă la un atac din partea forţelor armate ruseşti atât dinspre mare, cât şi de la sol, inclusiv dinspre Transnistria.

„Ne e teamă pentru copiii noştri, nu e teamă pentru noi, ne vom apăra pământul. (…) Suntem bărbaţi şi suntem pregătiţi să ne apărăm familiile, copiii. Nu vrem ca fiii şi fiicele noastre să vadă aceste atrocităţi pentru ele riscă să-i afecteze pentru mulţi ani de acum înainte. Ei ştiu deja ce este o alertă antiaeriană”, a povestit edilul Odesei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...