Rușii nu glumesc, au început bombardamentele. Pe cine a atacat aviația lui Putin

Rădulescu Valentin 21.09.2020, 10:38
Rușii nu glumesc, au început bombardamentele. Pe cine a atacat aviația lui Putin

De curând au început cele mai grele bombardamente din ultimele șase luni în Siria. Rușii nu vor să stea la vorbe și continuă să atace. Avioanele de luptă ale lui Putin au lansat de curând un atac fără precedent, după ce SUA a luat o decizie care i-a nemulțumit pe aceștia. Totodată, Moscova și Siria nu a comentat nimic despre acest incident.

Rușii au început cu bombardamentele. Ce se întâmplă în Siria?

Se pare că rușii nu se joacă și au început recent să bombardeze nord-vestul Siriei, zonă controlată de rebeli. Potrivit Reuters, duminică a avut loc cel mai dur atac din ultima jumătate a anului, respectiv de la acordul dintre Turcia și Rusia, cu privire la oprirea luptelor majore. De asemenea, martorii au susținut că avioanele de luptă rusești au atacat periferiile orașului Idlib, iar regiunea Jabal al Zawya, a fost asaltată cu artileria grea din avanposturile siriene.

În comunicat nu s-au arătat victime, dar a fost unul dintre cele mai grele atacuri de până acum.

„Aceste 30 de raiduri sunt, de departe, cel mai greu atac de până acum de la acordul de încetare a focului”, a spus reprezentantul rebelilor, Mohammed Rasheed.

De asemenea, centrele de urmărire au arătat că avioanele ruse de tipul Sukhoi au lovit și la vest de orașul Idlib. Mai mult, au fost prezente și  drone neidentificate, care au lovit două orașe controlate de rebeli în câmpia Sahel al-Ghab.

Rușii nu glumesc, au început bombardamentele. Pe cine a atacat aviația lui Putin
Rușii nu glumesc, au început bombardamentele. Pe cine a atacat aviația lui Putin

De ce s-a luat această decizie?

Se pare că bombardamentele au început după ce Statele Unite au anunțat o serie de blindate grele prezente la graniță. De la începerea războiului civil din anul 2011, Moscova a început să sprijine Guvernul sirian, iar America a continuat să îi susțină pe luptătorii kurzi. Așadar, Rusia fiind de partea forțelor președintelui Bashar al-Assad, s-a opus de mult timp armatei americane din țară.

SUA încearcă să mențină acum o prezență limitată în Siria, după ce vehiculele Bradley au fost retrase din această zonă anul trecut. Totodată, Washington-ul a decis să lase câteva sute de soldați pentru a păzi puțurile de petrol.

Totodată, la sfârșitul lunii august, șapte soldați din trupele americane au fost răniți într-o coliziune cu un vehicul rus. O înregistrate video postată pe Twitter, arată că blindatele și elicopterele ruse au încercat să blocheze vehiculele americane, iar ulterior le-a obligat să părăsească zona.

„Statele Unite nu urmăresc să intre în conflict cu nicio altă ţară din Siria, dar vor apăra forţele coaliţiei dacă este necesar”, a spus comandatul Bill Urban, într-un comunicat Centcom.

Urmăriți Impact.ro și pe