Când va fi Black Friday 2020 în România și în Statele Unite

Daria Petrescu 16.09.2020, 09:22
Când va fi Black Friday 2020 în România și în Statele Unite

În fiecare an, milioane de oameni așteaptă Black Friday, Vinerea Neagră, pentru a beneficia de reduceri massive de prețuri. Pentru cei care nu știu ce înseamnă Black Friday, ei bine, este ziua cu cele mai mici prețuri din an. Este momentul în care magazinele fac reduceri masive de prețuri. Iată când va fi Black Friday 2020 în România și în Statele Unite.

Black Friday 2020 va avea loc în toamna acestui an

În luna noiembrie a acestui an, magazinele au șansa să își prezinte cele mai bune oferte. Fie că vorbim de încălțăminte, parfumuri, electrocasnice sau haine. Toate vor avea prețuri mai mici decât le găsiți în orice perioadă a anului.

Cu cât reducerile sunt mai atractive, cu atât mai cunoscut devine magazinul. Iar popularitatea acestuia se va reflectă în vânzările din această zi. Astfel că, în România, Black Friday va avea loc pe 20 noiembrie, şi în weekendul ce urmează acestei Vineri).

Trebuie precizat faptul că unele magazine participante aleg să ofere reduceri în perioada 16 – 22 Noiembrie. Altele vor oferi diverse promoţii şi reduceri în intervalul 23 – 29 Noiembrie. Acest lucru s-a întâmplat și în anii trecuți.

Black Friday provine din Statele Unite ale Americii și desemnează ziua ce dă startul sezonului de cumpărături de iarnă. La ei, în fiecare an Black Friday are loc în Vinerea imediat următoare zilei de Thanksgiving.

Black Friday, sau pe românește Vinerea Neagră a Prețurilor, a devenit rapid extrem de popular. Vinerea Reducerilor este în România de câțiva ani și funcționează perfect. Multe magazine şi retaileri au oferit reduceri importante în această zi și o vor face și în acest an.

Anunțul făcut de cele mai mari magazine, în anii trecuți

Pe listă se află cele mai cunoscute magazine,  precum Emag, Altex, Cel, Flanco, Carrefour sau Cora. De asemenea, oferte găsiți și în magazine mici și specializate pe un domeniu anume.

Black Friday 2020
Black Friday 2020

În anii trecuţi magazinele mari, precum Emag, Cel.ro, Flanco, Altex şi multe altele au anunţat că vor devansa Black Friday-ul organizat de ei cu o săptămână.

Anul trecut,  Black Friday a avut loc în Vinerea de 15 Noiembrie 2019. Reducerile s-au prelungit în multe cazuri şi în weekendul următor, în limita stocurilor. În țara noastră, principalele magazine au decis cu câțiva ani în urmă să devanseze Black Friday cu o săptămână. S-a căzut cumva deaccord asupra ante-penultimei zi de Vineri din Noiembrie ca dată neoficială. Anul trecut, Black Friday  a picat pe 17 Noiembrie.

Black Friday în România se ține începând din 2011

De Black Friday, multe magazine vor pregăti ofertele pentru data de 23 Noiembrie, spre sfârşitul lunii. Însă nu toate magazinele din România vor oferi reducerile pe data de 15.  Black Friday începe în mod oficial în ultima vineri din noiembrie, dar multe magazine vor da tonul la reduceri cu o saptamană înainte.

Black Friday în România se ține începând din 2011, iar de atunci a avut un succes răsunător. An de an, românii așteaptă cu sufletul la gură reducerile. Aceștia își pot cumpăra obiecte pe care nu le pot cumpăra la preț întreg.

Popularitatea de care s-a bucurat acest fenomen în Statele Unite i-a determinat și pe retailerii din alte țări să “importe” Vinerea Neagră, pe teritoriul lor.  Fie că vor comanda online, fie că merg direct în magazine, de Black Friday românii fac shopping, spre mulțumirea magazinelor care vor avea cu siguranță, încasări spectaculoase.