Rusia susține că deține control deplin în Herson și face noi amenințări către Ucraina

Cătălina Burghelea 15.03.2022, 12:57
Rusia susține că deține control deplin în Herson și face noi amenințări către Ucraina

Rusia, prin purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Igor Konaşenkov, a anunțat că forțele armate trimise în Ucraina au preluat controlul deplin asupra Hersonului, o regiune aflată în sudul țării. Oficialul rus a explicat și că soldații lui Vladimir Putin au doborât mai multe drone ucrainene, în ultimele 24 de ore.

Rusia face un anunț de ultimă oră. Guvernul de la Moscova susține că a preluat Hersonul

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, a ieșit în fața presei pentru a transmite că militarii ruși dețin controlul total asupra întregului teritoriu Herson, aflat în sudul Ucrainei.

De asemenea, omul lui Putin a explicat că armata de la Kremlin a doborât șase drone Bayraktar TB-2, în ultimele 24 de ore. Anunțul făcut de rus nu a putut fi încă verificat de agențiile de presă internaționale.

Oamenii lui Putin amenință iar Ucraina

Agenția de presă Interfax-AVN l-a citat pe Konaşenkov, spunând că forțele ruse au preluat controlul deplin asupra regiunii Herson.

În plus, Ministerul rus al Apărării a mai zis că va viza companiile din industria de apărare ucraineană, ca răspuns la ceea ce acesta descrie drept un atac cu rachete balistice ucrainene asupra bastionului separatist Doneţk.

„Ca răspuns la bombardarea Doneţkului cu o rachetă Tochka-U, forţele armate ruse vor lua măsuri operaţionale pentru a scoate din uz întreprinderile din industria de apărare ucraineană care produc arme folosite de naţionalişti”, a transmis Ministerul rus al Apărării.

Demonstratii impotriva ocupatiei rusesti la Herson
Imagine din Herson. Foto: Twitter

Imagini din Herson care au făcut înconjurul lumii

Ucraina încearcă să opună rezistență armatei din Federația Rusă cu toate forțele și prin orice mijloace. Soldații lui Zelesnki ripostează cu arme venite din SUA și vestul Europei, civilii au pistoale și proiectile improvizate, iar atunci când nu au nimic la îndemână, încearcă să oprească inamicii cu mâinile goale. Dovadă sunt imaginile în care un convoi de camioane a fost oprit de localnicii din Herson cu mâinile goale. Oamenii i-au implorat pe ruși să plece acasă, iar unii dintre ei s-au așezat pe jos, chiar la roțile mașinilor de teren.

La începutul acestei săptămâni, locuitorii orașului Herson au organizat o altă demonstrație împotriva ocupației ruse, în ciuda militarilor care au tras focuri de avertizare.

Igor Konaşenkov, mesaj despre România și alte țări vecine

Același purtător de cuvânt al Ministerului Apărării din Rusia a lansat recent un avertisment dur la adresa țărilor care sprijină Ucraina în acest război. Potrivit lui Igor Konaşenkov, orice națiune care îşi pune la dispoziţia Ucrainei aerodromurile pentru atacuri asupra Rusiei poate fi considerată inamică.

„Folosirea reţelelor de aerodromuri ale acestor ţări pentru a primi avioane militare ucrainene şi utilizarea lor ulterioară împotriva forţelor armate ruse pot fi considerate o implicare a acestor stare în conflictul armat”, a subliniat Konaşenkov, la 5 martie.

Omul lui Putin a acuzat atunci că unele avioane de luptă ucrainene au fost dislocate în România și în alte țări vecine, pe care nu le-a identificat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...