Rusia, exerciții militare lângă granițele României. Ce au exersat soldații lui Vladimir Putin

Ana Anitoiu 23.09.2021, 16:02
Rusia, exerciții militare lângă granițele României. Ce au exersat soldații lui Vladimir Putin

Rusia a efectuat exerciții militare lângă granițele României. Anunțul a fost făcut joi de Ministerul rus al Apărării. Iată ce au exersat soldații lui Vladimir Putin, în contextul în care și Ucraina organizează antrenamente împreună.

Ce exerciții militare a făcut Rusia aproape de frontierele României

Potrivit Ministerului rus al Apărării, marina rusă a efectuat exerciții militare în cadrul cărora a simulat trageri asupra unor ținte din Marea Neagră, în largul coastei Crimeei. Mai exact, flota rusească a exersat detectarea și distrugerea țintelor maritime cu sistemul său Bastion de apărare anti-navă.

Ministerul Apărării Rusiei a publicat imagini video în care sunt prezentate divizii în timpul efectuării unor trageri cu rachete montate pe camioane. Militarii au efectuat tragerile din poziții ascunse și au exersat urmărirea unui grup de nave inamice cu ajutorul unor drone.

Rusia, exercitii militare langa granitele Romaniei. Ce au exersat soldatii lui Vladimir Putin
Vladimir Putin

Ministrul rus al Apărării, anunț pentru inamici

De altfel, ministrul rus al Apărării, Sergei Shoigu, a ținut să precizeze și câteva date prin care să sperie inamicii. Sistemul Bastion poate să atingă ținte maritime la o distanță de 350 de kilometri și ținte terestre la o distanță de 450 de kilometri.

Rusia pregătește alte exerciții comune cu Belarus, iar Ucraina, alături de Statele Unite ale Americii și alte trupe NATO vor desfășura antrenamente până la data de 1 octombrie.

Rusia, noi trupe în Crimeea

Până la data de 1 decembrie 2021, Rusia intenționează să formeze în peninsula ucraineană Crimeea anexată în 2014 un nou regiment aeropurtat. Potrivit comandantului Forţelor aeropurtate ruse (VDV), general-colonelul Andrei Serdiukov, aceasta va face parte din Divizia nr. 7 aeropurtate, a cărei bază se află în Novorossiisk.

”Ruşii se pregătesc de un război regional major. Moscova vrea să includă Siria în Organizaţia Tratatului de Securitate Colectivă (ODKB) şi dacă în Siria vor apărea probleme, trebuie să asigure trimiterea de trupe prin Bosfor şi Dardanele.

De aceea, consolidează unităţile de desant aerian”, este de părere analistul militar ucrainean Oleg Jdanov, colonel în rezervă, în legătură cu această decizie a Rusiei.

Vladimir Putin, victorios la alegerile din Rusia

Partidul pro-Kremlin, Rusia Unită, al lui Vladimir Putin a fost victorios la alegerile ce au avut loc în weekend. Acesta a obținut majoritatea absolută, de două treimi în Duma de Stat, ce reprezintă camera inferioară a Parlamentului rus.

Partidul lui Putin obținuse 49,76% din voturi, după numărarea a 85% din buletinele de vot. Moscow Times a scris că politicienii din Rusia Unită ocupă deja 315 din cele 450 de locuri în Dumă. Pe de altă parte, opoziția din Rusia a acuzat ”fraude masive” la aceste alegeri.