Rusia, exclusă din preliminariile pentru Euro 2024. Anunțul oficial făcut de UEFA

Stan Filon 20.09.2022, 23:40
Rusia, exclusă din preliminariile pentru Euro 2024. Anunțul oficial făcut de UEFA

Rusia a fost exclusă din preliminariile pentru Euro 2024! Decizia a fost luată și anunțată în mod oficial de UEFA. După ce a fost izolată economic pe cât de mult s-a putut de foarte multe țări, după ce a declanșat războiul din Ucraina, iată că și naționala de fotbal a Rusiei are de suferit. Aceasta nu va participa la tragerea la sorţi a preliminariilor Campionatului European de fotbal 2024, care va avea loc luna viitoare la Frankfurt, au anunţat marţi Federaţia rusă de fotbal şi UEFA, scrie AFP.

Rusia, exclusă din preliminariile pentru Euro 2024

„Echipa naţională a Rusiei nu va participa la tragerea la sorţi a preliminariilor Campionatului European din 2024, care se va desfăşura pe 9 octombrie la  Frankfurt”, a anunţat marţi Federaţia rusă de fotbal într-un comunicat. Federaţia a subliniat că acest lucru se datorează „deciziei UEFA din luna februarie de a suspenda participarea echipelor naţionale şi de club din Rusia” de la competiţiile organizate de forul fotbalistic european „până la noi ordine”.

FIFA a anunţat încă de pe dat de 28 februarie, după invadarea Ucrainei, că naţionala Rusiei şi echipele de club din această ţară sunt excluse de la competiţiile organizate de FIFA şi UEFA. Mai mult, cluburile din Rusia au fost suspendate şi din sezonul 2022-2023 al cupelor europene, a anunţat, pe 2 mai, UEFA. Forul internațional a decis că selecţionata Rusiei nu va participa la barajul de calificare la Cupa Mondială 2022 şi la ediţia 2022-2023 a Ligii Naţiunilor, iar echipa Rusiei va fi înlocuită de cea a Portugaliei la EURO 2022 la feminin. Federația rusă de fotbal a contestat această decizie, însă Tribunalul de Arbitraj al Sportului (TAS) a respins demersul în luna iulie.

Rusia, exclusa din preliminariile pentru Euro 2024
Rusia, exclusa din preliminariile pentru Euro 2024

EURO 2024 va avea loc în Germania

Excluderea Rusiei din preliminariile următorului Campionat European a fost confirmată marţi de UEFA, al cărei comitet executiv s-a reunit în insula croată Hvar.

„Toate echipele ruse sunt în prezent suspendate în urma deciziei Comitetului Executiv al UEFA din 28 februarie 2022, care a fost confirmată de Tribunalul de Arbitraj al Sportului pe 15 iulie 2022″, a amintit UEFA într-un comunicat.

„Prin urmare, Rusia nu este inclusă la tragerea la sorţi a preliminariilor Campionatului European de fotbal„, a adăugat această organizaţie.

EURO 2024 va avea loc în Germania, ţară care a cerut de altfel UEFA să excludă din competiție și naționala Belarusului, pentru susținerea arătată Rusiei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...