O fotbalistă din Rusia a rupt „bariera tăcerii” și l-a criticat dur pe Vladimir Putin. „Ne-a luat viitorul, ne-a luat totul”

Sorin Barbu 08.06.2022, 10:59
O fotbalistă din Rusia a rupt „bariera tăcerii” și l-a criticat dur pe Vladimir Putin. „Ne-a luat viitorul, ne-a luat totul”

Sunt foarte puțini cei care au curajul să i se opună lui Vladimir Putin, iar numărul celor care îl contestă public este și mai mic. Cu atât mai mult este de lăudat Nadezhda Karpova, fotbalista din naționala Rusiei care i-a reproșat liderului de la Kremlin intervenția din Ucraina și i-a transmis că i-a distrus viitorul.

Vladimir Putin, criticat dur de o fotbalistă din naționala Rusiei

Nadezhda Karpova este un nume respectat în fotbalul din Rusia. Este componentă a echipei naționale, iar echipa ei de club este Espanyol Barcelona. Sportiva a avut curajul să se ridice împotriva lui Vladimir Putin și l-a criticat dur pe liderul de la Kremlin într-un interviu acordat postului BBC. I-a reproșat cruzimea intervenției din Ucraina și i-a transmis că i-a luat viitorul.

„Nu cred că ruşii sunt speciali. În acelaşi timp, nu îmi este ruşine că sunt rusoaică, pentru că Rusia nu este guvernul şi Vladimir Putin. Putin ne-a luat totul, ne-a luat viitorul. În acelaşi timp, a făcut asta cu acordul nostru tacit, iar guvernanții nu au întâmpinat o rezistenţă puternică. Cei mai mulți oameni au ignorat nedreptatea, gândindu-se că nu este treaba lor”, a declarat sportiva.

Nadezhda Karpova

Nadezhda Karpova nu este la primul gest de revoltă împotriva regimului de la Kremlin. A participat și la o manifestație în care l-a susținut Alexei Navalnîi, cel mai cunoscut lider al opoziției. Disidentul a scăpat ca prin minune după ce ar fi fost otrăvit de oamenii din serviciile secrete ale Rusiei și în acest moment se află închis. El a primit două condamnări, care însumează mai bine de 11 de ani de închisoare.

„Eu am participat la două manifestaţii ale opoziţiei, ultima de susţinere a lui Navalnîi, atunci când a fost otrăvit şi încarcerat, însă tot cu cred că am făcut destul. Aceşti oameni care justifică războiul sunt supuşi propagandei. Îmi pare rău pentru ei şi cred că trebuie să facem totul pentru a-i elibera de asta.

Aş vrea ca mai mulţi ruşi – şi sportivi ruşi – să vorbească astfel încât alţi oameni care sunt împotriva războiului să ştie că nu sunt o minoritate. Nu poţi să te prefaci că nu se întâmplă nimic, nu se mai poate asta. Ar trebui să înceteze tăcerea. Putin şi aceşti oameni din guvern vor pleca într-o zi, sunt cu toţii bătrâni. Când se va întâmpla asta, noi vom fi în continuare în viaţă şi ar trebui să fim pregătiţi pentru a rezolva totul. Sper că se va întâmpla foarte curând”, a mai spus sportiva.

Nadezhda Karpova este al treilea reprezentant al fotbalului rus care arată că se opune ofensivei militare din Ucraina, după Fedor Smolov de la Dinamo Moscova și Aleksandr Sobolev- Spartak Moscova.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe