Rusia contraatacă. Vladimir Putin anunță manevre navale de amploare în mai multe regiuni

Beatrice Dumitru 20.01.2022, 15:46
Rusia contraatacă. Vladimir Putin anunță manevre navale de amploare în mai multe regiuni

Rusia continuă să agite apele și să amenințe Occidentul. După ce a adunat zeci de mii de trupe la granița cu Ucraina, Moscova vrea să mai dea o lovitură. A anunțat exerciții militare navale în Atlantic, Arctica, Pacific și Mediterana, într-un moment în care eforturile diplomatice de detensionare a situației din Ucrainei sunt blocate, iar tensiunile sunt la cel mai înalt nivel.

Rusia anunță exerciții militare în mai multe regiuni

Moscova dă un răspun dur Occidentului, după ce Joe Biden a amenițat că pentru Rusia urmează un „dezastru”, dacă va invada Ucraina. La doar câteva ore de la declarațiile președintelui american, Kremlinul anunță exerciții navale în Atlantic, Arctica, Pacific și Mediterana, în ianuarie și februarie.

Potrivit Ministerului Apărării, aceste manevre vor avea loc atât în ​​„apele și mările adiacente teritoriului rus”, cât și în „zonele oceanice semnificative din punct de vedere operațional din întreaga lume”, după ce Rusia a adunat peste 127.000 de soldați la granița cu Ucraina.

Rusia contraatacă. Vladimir Putin anunță manevre navale de amploare în mai multe regiuni
Ruisa a adunat peste 127.000 de soladați la grania Ucrainei.

,„În total, urmează să participe peste 140 de nave de război și nave de sprijin, peste 60 de avioane, 1.000 de echipamente militare și aproximativ 10.000 de militari”, a declarat Ministerul Apărării, citat de agențiile de presă ruse și preluate de Le Figaro.

Exerciții militare cu China și Iran

De asemnea, ministerul a precizat că se vor desfășura și exerciții separate în apele Mării Mediterane, Marea Nordului, Marea Ohotsk, partea de nord-est a Oceanului Atlantic și Oceanul Pacific. Potrivit acestei surse, aceste manevre complete sunt organizate „în conformitate cu planul de pregătire al forțelor armate ruse pentru anul 2022”.

Obiectivul principal este aplicarea forțelor navale, aeriene și spațiale pentru a proteja interesele naționale ruse în oceanele lumii și pentru a contracara amenințările militare împotriva Rusiei dinspre mări și oceane”, a precizat ministerul.

În Marea Neagră, tensiunile au fost deosebit de mari în ultimii ani, Moscova acuzând Ucraina și Occidentul că îi amenință securitatea în Crimeea anexată. În iunie 2021, flota rusă a tras acolo focuri de avertizare împotriva unui distrugător britanic.

În această săptămână, Rusia a trimis trupe și echipament în Belarus pentru exerciții de pregătire pentru luptă la granițele UE și Ucraina. Acum, a plănuit să efectueze manevre navale comune și cu Iranul și China, a căror dată nu a fost încă anunțată.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...