Joe Biden a spus că se așteaptă ca Vladimir Putin să ordone invadarea Ucrainei. Liderul american amenință că pe Rusia o așteaptă un „dezastru”

Beatrice Dumitru 20.01.2022, 10:01
Joe Biden a spus că se așteaptă ca Vladimir Putin să ordone invadarea Ucrainei. Liderul american amenință că pe Rusia o așteaptă un „dezastru”

De luni de zile, Occidentul urmărește desfășurarea extraordinară de forțe și echipamente rusești la granița de est cu Ucraina și se teme de posibilă invadare a acestei țări. Președintele american Joe Biden a declarat că se așteaptă ca Vladimir Putin să ordone atacarea fostei republici sovietice și amenință Rusia cu consecințe dure.

Joe Biden crede că Rusia va invada Ucraina

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a amenințat din nou Moscova cu „consecințe grave” dacă va ataca Ucraina, după o vizită la Kiev. Rusia a adunat peste 127.000 de soldați și a transportat echipament militar de-a lungul graniței, iar Occidentul se teme că Vladimir Putin va invada această țară, așa cum s-a întâmplat și în 2014, când a anexat peninsula Crimeea.

Și președintele american Joe Biden a declarat în timpul unei conferințe de presă la Casa Albă că se așteaptă ca Vladimir Putin să ordone invadarea Ucrainei și a avertizat că „un dezastru” o așteaptă pe Rusia dacă se va întâmpla acest lucru. Comentariile lui Biden au venit după ce agențiile de informații au indicat că un astfel de atac ar putea avea loc într-o lună, notează CNBC.

Joe Biden a spus că se așteaptă ca Vladimir Putin să ordone invadarea Ucrainei. Liderul american amenință că pe Rusia o așteaptă un „dezastru”
Joe Biden amenință Rusia.

„Bănuiesc că va ataca, trebuie să facă ceva. Va fi un dezastru pentru Rusia dacă va invada Ucraina. Aliații și partenerii noștri sunt gata să impună un cost sever Rusiei și economiei ruse. Și cred că va regreta că a făcut-o”, a declarat Biden.

Casa Albă, lămuriri despre declarațiile lui Joe Biden

Mai târziu, secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, a detaliat răspunsurile lui Biden la întrebările despre Ucraina și Rusia, care a mai precizat că SUA vor spori prezența trupelor militare în statele membre NATO de pe flancul estic.

Președintele Biden a fost clar cu președintele rus: dacă vreo forță militară rusă trece peste granița ucraineană, aceasta este o invazie și va fi întâmpinată cu un răspuns rapid, sever și unit din partea Statelor Unite și al aliaților noștri”, a precizat Psaki.

De luni de zile, Occidentul urmărește desfășurarea extraordinară de forțe și echipamente rusești la granița de est cu Ucraina, așa cum s-a întâmplat în 2014 în cazul Crimeei, acțiune care a stârnit un scandal internațional și a declanșat o serie de sancțiuni împotriva Moscovei. Cucerirea Crimeei a dus la eliminarea Rusiei din Grupul celor 8 țări, G – 8, cu cele mai puternice economii globale.

Departamentul de Stat al SUA a autorizat Lituania, Letonia și Estonia să trimită în Ucraina rachete și alte arme de fabricație americană.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...