Rusia a recunoscut atacul asupra gării din Ceapline. „O rachetă Iskander a lovit un tren militar”

Beatrice Dumitru 25.08.2022, 16:27
Rusia a recunoscut atacul asupra gării din Ceapline. „O rachetă Iskander a lovit un tren militar”

Rusia a atacat chiar de ziua națională a Ucranei. Rachetele au lovit un tren de pasageri într-o gară din Ceapline, din estul Ucrainei, și 25 de persoane au fost ucise, iar alte 50 au fost rănite. „Rusia teroristă continuă să omoare civili ucraineni”, a spus Dmitro Kuleba, ministrul de Externe de la Kiev. Ministerul Apărării rus a recunoscu atacul, dar a spus că a vizat un tren militar.

Rusia a recunoscut că a atacat gara din Ceapline

Kievul susțne că 25 de civili, înclusiv doi copii, au murit în atacul Rusiei care a avut loc chiar de ziua națională a Ucrainei și ziua care a marcat șase luni de când Moscova a invadat țara, pe 24 februarie. Despre atacul din gara de la Ceaplin se spune că a vizat zonele rezidențiale, însă Rusia a negat în repetate rânduri că a vizat civili în ceea ce numește o „operațiune militară specială” în Ucraina.

Ministerul rus al Apărării a afirmat că forțele sale au lovit un tren militar în gara Ceapline din regiunea Ucrainei Dnipropetrovsk și a mai precizat că o rachetă Iskander a lovit garnitura care urma să livreze arme în prima linie, în regiunea estică Donbas, scrie Reuters.

Rusia a recunoscut atacul asupra gării din Ceapline. „O rachetă Iskander a lovit un tren militar”
25 de civili au murit în atacul asupra gării Ceapline. Sursa foto: Twitter / Dmitro Kuleba

Cele mai mari pierderi pentru Ucraina

De asemenea, Moscova a mai spus că în urma atacului 200 de soldați ucraineni și-au pierdut viața și au fost distruse opt avioane de vânătoare în lovituri împotriva bazelor aeriene din regiunile Poltava și Dnipropetrovsk. Aceasta ar fi una dintre cele mai mari pierderi pentru forțele aeriene ucrainene din ultimele săptămâni.

„Ca urmare a unei lovituri directe de către o rachetă Iskander asupra unui tren militar la gara Ceapline din regiunea Dnepropetrovsk, 200 de soldați ai rezervei Forțelor Armate ale Ucrainei au fost uciși și zece unități de echipament militar au fost distruse în drumul spre Donbas”, a declarat Ministerul Apărării de la Moscova.

Kirilo Timoșenko, șef adjunct al biroului președintelui, a declarat că operațiunile de căutare și salvare au fost finalizate în gara din satul Ceapline.

În aprilie, cel puțin 57 de persoane au murit după ce rachetele rusești au lovit gara din orașul Kramatorsk.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...