Atac cu rachete într-o gară din Ucraina. Bilanțul victimelor a crescut la 25 de civili morți

Elena Avramescu 25.08.2022, 06:56
Atac cu rachete într-o gară din Ucraina. Bilanțul victimelor a crescut la 25 de civili morți

Ieri s-a sărbătorit Ziua Națională a Ucrainei, însă, din nefericire, a fost marcată de o tragedie după ce au avut loc atacuri masive ale forțelor ruse. Astfel că un atac nemilos cu rachete asupra unei gări din regiunea Dnipropetrovsk s-a soldat cu moartea a cel puțin 22 persoane și alți 50 de răniți.

Un nou atac sângeros în Ucraina

UPDATE A apărut un nou bilanţ al victimelor atacului cu rachete efectuat de trupele rusești î regiunea Dnipropetrovsk din estul Ucrainei. Autorităţile de la Kiev au anunțat că sunt 25 de civili morţi în gara lovită, unde mai multe vagoane au luat foc.

„Acţiunile de căutare şi salvare în localitatea Ceaplin din regiunea Dnipropetrovsk s-au încheiat. Ca urmare a bombardării de către invadatorii ruşi a unei zone rezidenţiale şi a unei gări, 25 de persoane au fost ucise”, a indicat şeful adjunct al administraţiei prezidenţiale ucrainene Kirilo Timoşenko în Telegram.

Știre inițială

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a confirmat această informație, spunând că a fost vorba despre un atac cu rachete rusești asupra gării Tchaplino, din orașul Ceapline situat la aproximativ 145 km de Donetk. Din nefericire, în urma atacului cel puțin 22 persoane și-au pierdut viața și alte 50 au fost rănite.

„Tocmai am primit o informaţie despre un atac cu rachetă rusă asupra unei gări din regiunea Dnipropetrovsk, care a vizat chiar vagoanele din gara Tchaplino. Patru vagoane de pasageri sunt în flăcări”, a declarat Volodimir Zelenski la începutul discursului de miercuri seară adresat poporului ucrainean, potrivit news.ro.

Salvatorii nu au stat pe gânduri și au intervenit rapid ca să stingă incendiul de la cele patru vagoane de pasageri, astfel că numărul victimelor putea să fie chiar mai mare de atât.

Atas cu rachete intr-o gara din Ucraina
Atac cu rachete intr-o gara din Ucraina

„Salvatorii acţionează la faţa locului, dar, din păcate, numărul victimelor poate creşte. Este viaţa noastră de zi cu zi”, a mai spus Zelenski.

La puțin timp după tragedie, Zelenski a transmis că un număr de 22 de persoane au decedat în urma atacului sângeros. Cinci dintre aceștia au ars într-o mașină, iar un adolescent de doar 11 ani a murit după ce o rachetă i-a distrus casa. În prezent, operațiunile de căutare continuă.

„În acest moment, sunt 22 de morți, cinci dintre ei arși în mașină, un adolescent a murit, avea 11 ani, o rachetă rusească i-a distrus casa. Operațiunile de căutare și salvare la gară continuă. Cu siguranță îi vom face pe ocupanți să răspundă pentru tot ce au făcut. Și cu siguranță îi vom alunga pe invadatorii de pe pământul nostru”, a spus Zelenski.

Șase luni de război în Ucraina

Chiar înainte de Ziua Independenței, SUA au emis o alertă de securitate în care susținea vehement faptul că Rusia urmează să atace infrastructura civilă și clădirile guvernamentale chiar de ziua națională a Ucrainei și ziua care marchează șase luni de la lansarea invaziei. Astfel că SUA și-au îndemnat, marți, toți cetățenii să părăsească țara.

Autoritățile de le la Kiev au interzis adunările în masă în capitală, iar în loc de clasica parada au fost aliniate echipamente militare rusești capturate și distruse pe bulevardul principal. În plus, Volodimir Zelenski a avertizat că orice atac al Rusiei de ziua națională a țării va fi întâmpinat cu o ripostă puternică și a subliniat că amenințarea din partea Moscovei există din 24 februarie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...