Rupere de nori în Bucureşti. Este cod roșu de vreme rea. Avertizare ANM de ultim moment

Stan Filon 31.05.2022, 17:50

Bucureștenii au primit în urmă cu scurt timp o avertizare de tip RO-ALERT prin care erau informați că ANM a emis o alertă de tip cod portocaliu de ploi torențiale, grindină, frecvente descărcări electrice. Avertizarea ANM este valabilă până la ora 18:00.

Rupere de nori în Bucureşti

UPDATE 17:50ANM a actualizat avertizarea pentru București, emițând Cod Roșu de vreme rea. Avertizarea este valabilă până la 18:30, îndeosebi în jumătatea de est a municipiului – vor fi ploi torențiale ce vor acumula 35 l/mp, iar în ultima jumătate de oră s-au acumulat izolat 35…40 l/mp.

Cod roșu de ploi torențiale în București
Cod roșu de ploi torențiale în București

IGSU i-a avertizat pe bucureșteni să se adăpostească de urgență, deoarece în Capitală a fost emis cod portocaliu de ploi torențiale. Ploile vor fi însemnate și se vor acumula între 30 și 35 de litri de precipitații pe metrul pătrat. Avertizarea este valabilă până la ora 18:00.

„Avertizare meteorologica COD PORTOCALIU de ploi torentiale ce vor cumula 30…35 l/mp, grindina, frecvente descarcari electrice, valabila pana la ora 18:00. Evitati deplasarile si luati masuri de adapostire si autoprotectie. Weather alert – heavy rain that will accumulate locally 30…35 l / sqm, hail, frequent electric discharges, until 17:45. Avoid any travels and take shelter and self-protection measures! IGSU SEVERITATE”, este mesajul primit de bucureșteni.

Recomandările ISU

ISU București a transmis mai multe recomandări pe care populația trebuie să le pună în practică, pentru a fi în siguranță. Iată care sunt recomandările pentru furtună sau ploi torențiale:

  • pentru persoanele aflate pe stradă, se va evita adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie;
  • sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime;
  • închiderea tuturor ferestrelor locuinţelor şi altor categorii de construcţii.
  • evitarea atingerii stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

Compania ApaNova s-a pregătit și ea pentru intervenții, ținând cont de avertizările cod portocaliu și roșu anunțat de ANM pentru Capitală.

„Compania Apa Nova, furnizorul de servicii de apă și canalizare pentru Municipiul București, este pregătită să intervină cu 13 hidrocurățitoare, 27 autoutilitare, 21 echipamente de pompare și un personal format din 120 specialiști”, a transmis compania, în urmă cu puțin timp. „Echipele sunt amplasate preventiv în teren în zonele cu potențial risc de acumulare.

De asemenea, Apa Nova colaborează în toată această perioadă cu Poliția Rutieră, Administrația Străzilor și Societatea de Transport București, în scopul minimizării impactului evenimentului pluviometric asupra locuitorilor Capitalei”, a transmis ApaNova.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...