Rudel Obreja, diagnosticat cu cancer, în închisoare. „L-au lăsat să sufere ca un câine”. Ce i-au reproșat gardienii când le-a spus că are dureri

Sorin Barbu 15.07.2022, 15:06
Rudel Obreja, diagnosticat cu cancer, în închisoare. „L-au lăsat să sufere ca un câine”. Ce i-au reproșat gardienii când le-a spus că are dureri

Rudel Obreja trece prin momente foarte grele. Fostul președinte al Federației Române de Box se află în închisoare unde a aflat, de la medici, că are cancer. Până la acest verdict s-a chinuit foarte tare, susține jurnalistul care a dezvăluit informația, iar gardienii i-au reproșat că este „ipohondru” și că suferă de stres pentru că se află în penitenciar.

Rudel Obreja este bolnav de cancer și este internat la Institutul Oncologic Fundeni

Rudel Obreja se află din nou închisoare. De data aceasta, judecătorii l-au condamnat la cinci ani de detenție în urma celebrului dosar „Gala Bute” în care apare și Elena Udrea, condamnată la șase ani. Fostul președinte al Federației Române Box trece prin momente cumplite. După mai bine de două luni de investigații medicale a aflat că suferă de o boală foarte dură. Informația a fost furnizată pe pagina de Facebook a jurnalistului Ovidiu Zară și a fost preluată de playsport.

„La o săptâmână după ce a intrat la închisoarea Rahova, omul care nu a fumat de 18 ani și nu a băut niciodată, omul care făcea sport zilnic până în ziua condamnării, a acuzat brusc puternice dureri abdominale care îi radiau în spate. Cei din penitenciarul Rahova nu l-au băgat în seamă și l-au lăsat să sufere ca un câine. Gardienii au sugerat că Rudel ar fi ipohondru și că ar suferi de dureri închipuite generate de stresul penitenciar. Abia după o lună și jumătate în care durerile i s-au acutizat, Rudel a fost trimis la penitenciarul Jilava.

După o verificare sumară i se pune diagnosticul: discopatie vertebrală (…) scolioză ușoară. Și este retrimis la penitenciarul Jilava. Dar durerile revin și mai năprasnic și Rudel cere să fie dus fie nou la cabinetul medical”, susține jurnalistul.

Ovidiu Zară susține că Rudel Obreja a insistat, mai multe zile, că are nevoie de îngrijiri medicale. Până la urmă a fost transportat la spitalul Floreasca și aici ar fi primit acest verdict.

Abia pe 22 iunie, Rudel este transportat la spitalul Floreasca, unde un medic cu suflet, dr. Tănase, îi face un CT abdominal (în care se observa ceva … difuz) și un examen histopatologic.

După circa 12 zile, timp în care Rudel rămâne internat la Floreasca, vine un diagnostic dur: cancer. Acum 3 zile Rudel a fost transferat la Institutul Oncologic Fundeni”, a povestit Ovidiu Zară.

Rudel Obreja a fost condamnat definitiv în dosarul Gala Bute în luna aprilie a anului 2022 când Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins ca nefondată cererea de anulare a condamnării din anul 2018. Fostul președinte al Federației Române de Box a fost acuzat de luare sau dare de mită, abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, evaziune fiscală și spălare de bani.

Rudel Obreja s-a născut la Galați, dar a făcut sport la clubul Dinamo. A câștigat șapte titluri naționale la box, a fost vicecampion european în 1989 și medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale din același an. În anul 1984 a participat la Jocurile Olimpice și a fost sportivul care a reușit prima KO din istoria boxului amator cu cască, chiar la acestă competiție. Din 230 de meciuri disputate a câștigat 215.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe