EXCLUSIV

Roxana Ciuhulescu își riscă sănătatea la patru luni de la ruptura de menisc de la Survivor. La ce competiție s-a înscris vedeta EXCLUSIV

Ana Maria Păsat 22.08.2022, 17:56

Fosta prezentatoare tv s-a ales cu o ruptură de menisc și ligament încrucișat în urma participării sale la Survivor, show-ul concurs de la Pro TV. În ciuda diagnosticului, Roxana a urmat un program de recuperare și a încercat să evite operația, întrucât ar fi fost nevoită ca după intervenția chirugicală să meargă în cârje nu mai puțin de patru luni. Mai mult, aceasta a acceptat să concureze, în premieră, într-o competiție oficială de ciclism.

La câteva luni de la ruptura de menisc de la Survivor, Roxana Ciuhulescu își riscă sănătatea, în loc să se opereze

Intrată în cursa pentru marele premiu de la Survivor în postura de favorită, dat fiind faptul că aceasta a practicat o serie de sporturi extreme și avea o condiție fizică de invidiat, Roxana Ciuhulescu a părăsit însă competiția printre primii concurenți, fiind eliminată pe considerente medicale, după ce a fost luată cu Salvarea și dusă la spital. Acolo, medicii i-au extras lichid din genunchi și i-au recomandat o serie de investigații medicale.

Revenită în țară, vedeta cu cele mai lungi picioare din România a resimțit dureri și în urma unui control amănunțit și al unui RMN, i s-a confirmat diagnosticul, acela de ruptură de menisc și ligament încrucișat. În ciuda afecțiunii, Roxana a urmat un program de recuperare și a încercat să amâne cât mai mult operația, întrucât ar fi fost nevoită ca după intervenția chirugicală să meargă în cârje nu mai puțin de patru luni.

„E prima mea cursă de ciclism”

Mai mult decât atât, Roxana a acceptat provocarea de a participa pe data de 28 august la prima sa cursă de ciclism, o etapă extrem de importantă din calendar, unde va concura însă cu orteză, pentru a-și proteja genunchiul. Cu această ocazie vedeta ne-a dezvăluit că a învățat să meargă pe bicicletă încă de când avea patru ani și a a încercat până acum cam toate mijloacele de deplasare.

„E prima mea cursă de ciclism. Și e vorba de L’ Etape Romania by Tour de France, de altfel fiind și prima ediție, ce va aduce la linia de start nu doar cicliști din România, ci și din afară. Sunt pe cont propriu, nu fac parte din vreo echipă anume, competiția nu se adresează doar profesioniștilor, ci și amatorilor. Ei m-au abordat. Ținând cont că genunchiul meu e fragil, ciclismul e unul dintre sporturile pe care le pot face mai ușor, fără să-mi asum prea multe riscuri. Voi concura cu orteză.

Pe bicicletă merg de la patru ani. Le-am încercat cam pe toate, merg și cu motocicleta, la Enduro. Când vine vorba de provocări, eu sunt prima”, a declarat Roxana Ciuhulescu pentru impact.ro.

Roxana Ciuhulescu
Roxana Ciuhulescu

A renunțat la handbal din cauza problemelor la genunchi

Roxana Ciuhulescu a cochetat cu sportul de performanță. A fost în naționala de handbal ca junioară, și s-a lăsat de acest sport după o accidentare serioasă, la genunchi, urmată de mai multe intervenții chirugicale. Apoi s-a reorientat, și a practicat mai multe sporturi extreme și a urcat și pe ringul de… box.

„Am fost cea mai înaltă jucătoare de handbal. Am practicat acest sport de la 12 la 18 ani. Am jucat la Antilopa, apoi am făcut parte din naționala de tineret. Am avut însă un accident teribil pe teren. M-am ales cu rupturi de ligamente și menisc. Am avut mai multe operații, recuperarea a durat un an. După am făcut volei vreun an de zile, după care kick boxing. Am urcat în ring de două ori”, ne spunea fosta prezentatoare TV .

Urmăriți Impact.ro și pe