Rovana Plumb, luată la bani mărunți la Bruxelles: de ce ridică suspiciuni declarația sa de avere

Ciprian Ioana 20.09.2019, 13:58
Rovana Plumb, luată la bani mărunți la Bruxelles: de ce ridică suspiciuni declarația sa de avere

Rovana Plumb este propunerea din partea României pentru postul de comisar european. Numai că social-democrata mai are ceva drum de parcurs până ajunge în această funcție. Până acolo, oficialii de la Bruxelles i-au luat la ochi declarația de avere.

Rovana Plumb figurează în dreptul României drept propunere pentru funcția de comisar european. Dacă trece de audieri și de votul din plen, social-democrata ar urma să preia portofoliul Transporturilor.

Până acolo, însă, e cale lungă. Rovana Plumb ar urma să fie audiată în comisia de specialitate, comisia ENVI, pe 2 octombrie. Între timp, oficialii de la București i-au cerut Rovanei Plumb să explice diferențele dintre declarația de avere depusă în țară, la Parlament, și cea trimisă la Bruxelles.

În documentul ajuns la oficialii europeni, Rovana Plumb nu a oferit detalii despre un împrumut luat anul acesta, potrivit Digi24.

Ce probleme sunt în declarația de avere a Rovanei Plumb

Cine e Rovana Plumb apropiata lui Dragnea
Sursa foto: INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Comisia pentru afaceri juridice din Legislativul European i-a cerut Rovanei Plumb să clarifice anumite aspecte din declarația sa de avere. De asemenea, social-democratei i s-a cerut un document tradus.

În declarația de avere depusă la Parlament, în România, Rovana Plumb menționează trei împrumuturi, unul la o instituție bancară, iar alte două la două persoane fizice. Social-democrata susține că a luat 800.000 de euro de la o bancă, 800.000 de lei de la o persoană fizică și o altă sumă – de 63.000 de lei – împrumutată tot de la o persoană fizică, un om de afaceri din Târgoviște, în anul 2017.

Sursa foto: Digi24
Sursa foto: Digi24

Oficialii de la Bruxelles cer acum detalii despre aceste împrumuturi, mai ales că e vorba de sume extrem de mari.

Nominalizarea Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european a stârnit dezbateri aprinse încă de la început. Dacă va fi respinsă pentru acest post, atunci România suferă o lovitură de imagine și-și pierde credibilitatea.

De numele Rovanei Plumb se leagă apropierea de Liviu Dragnea, cercetarea din dosarul Belina și desele declarații anti-europene făcute alături de liderii PSD.

Vezi AICI Cum e văzută Rovana Plumb de presa germană și ce șanse are să ajungă comisar european

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI