Odinofagia sau celebrul „roșu în gât“ este o afecțiune des întâlnită în rândul copiilor, fiind rezultatul unei infecții virale sau bacteriene. Aceasta poate fi asociată și bolilor neoplazice – din fericire, rare. Inflamația gâtului la copii îi sperie pe părinți din cauza simptomelor sale: roseață, febră, durere în zona gâtului sau chiar a urechilor, amigdale umflate, disconfort și senzație de iritare la înghițire. Iată câteva sfaturi pentru a trata rapid roșu în gât la copii.
Schimbările de temperatură aduc multe motive de îngrijorare pentru majoritatea părinților, dat fiind încep răcelile și apare mult temutul roșu în gât. Durerea în gât la copii, dar și la adulți, apare atunci când există inflamație la nivelul faringelui, amigdalelor, palatului moale sau a celui dur și este, în general, însoțită de creșterea temperaturii corporale (febră). Vestitul roșu în gât poate apărea ca urmare a unei infecții virale sau bacteriene, iar cele mai comune simptome sunt:
Un alt motiv de îngrijorare pentru părinți este atunci când cel mic, din cauza durerii în gât, nu se alimentează și nu se hidratează corect. Așadar, pentru a putea „pune un diagnostic“ corect și a acționa în consecință, este esențial ca aceștia să fie atenți la orice simptom care ar putea oferi mai multe indicații cu privire la starea de sănătate a copilului. Majoritatea cazurilor de roșu în gât sunt provocate de viruși și nu necesită tratament, dar cu toate acestea copilul trebuie supravegheat permanent.
Citește și: Rețetă turtă dulce cu miere și scorțișoară. Este desertul preferat al copiilor pentru această perioadă
Umblă o vorbă printre pediatri cum că un mare profesor spunea: „numai un cadavru nu are roșu în gât“. Fără a vrea să minimalizăm efectele acestei afecți, încercăm să vă transmitem că nu aveți un motiv de îngrijorare temeinic.
Așadar, iată ce puteți face pentru a-l scăpa pe cel mic de roșu în gât. În primul rând, puteți apela la remedii naturale, care pot da rezultate foarte bune.
În cazul în care doriți să recurgeți la tratament medicamentos, aveți următoarele variante: paracetamol, ibuprofen, spray-uri, comprimate de supt și medicamente antiinflamatorii.
Să nu uităm că prevenirea este calea cea mai bună de a combate infecția, iar dacă roșul în gât s-a instalat, totuși, foarte multe mame spun că fac față cu brio oferind copilului lichide din belșug și multă odihnă.