Alexandru Lulescu a murit. Actorul a jucat şase decenii la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”

Ana Anitoiu 17.06.2022, 12:38
Alexandru Lulescu a murit. Actorul a jucat şase decenii la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”

Actorul Alexandru Lulescu, care a jucat şase decenii la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, a murit în urma unui accident vascular cerebral, la aproape două săptămâni după ce a împlinit 90 de ani, pe 1 iunie. Artistul era internat într-un centru de îngrijire.

Unde va fi înmormântat actorul Alexandru Lulescu

Trupul neînsuflețit al actorului Alexandru Lulescu va fi depus la Teatrul Național din București (TNB), unde cei care l-au îndrăgit îi vor putea aduce ultimele omagii, iar înmormântarea va avea loc la Cimitirul Bellu.

La data de 7 februarie 2004, Alexandru Lulescu a fost decorat de Ion Iliescu, președintele României de la acea vreme, cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofițer, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

Ce a făcut Alexandru Lulescu cu o zi înainte de a muri

Actorul Alexandru Lulescu și-ar fi presimțit moartea. Chiar cu o zi înainte de a deceda, el a cerut să vină un preot pentru a-l împărtăși. Starea lui de sănătate nu era una foarte bună, iar artistul se aștepta să treacă la cele veșnice în orice moment.

Alexandru Lulescu, unul dintre cei mai cunoscuţi actori de revistă, a jucat pe scena Teatrului „Constantin Tănase” din București și a format un cuplu de comedie cu Nicu Constantin.

Ce promisiune i-a făcut Alexandru Lulescu lui Nicu Constantin

În urmă cu aproximativ un an, Alexandru Lulescu ne-a povestit, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru impact.ro, ce promisiune i-a făcut colegului său, Nicu Constantin. La acea vreme, actorul era îngrijorat pentru starea de sănătate a nașului său, Alexandru Arșinel, atunci bolnav de Covid-19.

„Nicu s-a grăbit să plece. Pe la 70 de ani, dacă îmi amintesc bine. Nu ştiu de ce s-a întâmplat aşa, fiindcă mai aveam ceva lucruri de făcut împreună. Când i-am vizitat mormântul, i-am promis că ne vom revedea, pe lumea cealaltă. Şi, cine ştie, poate vom juca din nou împreună, aşa cum am făcut-o atâta amar de vreme şi pe lumea asta. Poate chiar cu un succes mai mare decât cel de altădată!”, a spus Alexandru Lulescu, pentru impact.ro.

Tot atunci, Alexandru Lulescu a mărturisit că a regretat că nu mai putea juca la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din București. Actorul a spus atunci că soția lui, Maria, pe care a numit-o „îngerul lui păzitor”, a fost cea care i-a mai insuflat dorința de a trăi.

Dezvăluiri inedite despre bani și propuneri indecente!
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...