Românii se vor putea vaccina non-stop în spitalele militare, începând cu 4 mai. Programarea nu este necesară

Stan Filon, Anca Manolica 30.04.2021, 10:36
Românii se vor putea vaccina non-stop în spitalele militare, începând cu 4 mai. Programarea nu este necesară

România vrea să accelereze campania de vaccinare, așa că autoritățile au decis să deschidă spitalele militare pentru toată lumea. Astfel, românii care vor să se imunizeze în fața temutului virus pot merge la orice oră din zi sau din noapte la spitalele militare, unde vor fi vaccinați. Foarte important este faptul că nimeni nu are nevoie de vaccinare!

Românii se vor putea vaccina non-stop în spitalele militare

Ministerul Apărării sse implică și mai puternic în campania de vaccinare și speră să crească numărul românilor imunizați printr-un proiect-pilot care va începe din data de 4 mai. Atfel, în spitalele militare se va putea face vaccinare fără programare la orice oră, fără programare. Practic, de la începutul lunii mai, oricine dorește se poate vaccina în spitalele militare, iar serurile folosite sunt cele de la Pfizer și Moderna. Anunțul a fost făcut de ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

”Începând cu săptămâna viitoare, începând cu 4 mai, încercăm un proiect-pilot de o săptămână, ca în spitalele militare să funcționeze centrele de vaccinare non-stop și să se poată vaccina cetățenii fără să mai fie nevoie să fie programați în platformă. La orice oră, cine dorește poate să vină”, a declarat Nicolae Ciucă pentru Digi24.

Romanii se vor putea vaccina non-stop in spitalele militare
Romanii se vor putea vaccina non-stop in spitalele militare

Cei care doresc să se imunizeze o pot face în spitalele militare fără programare

Vestea vine imediat după ce în București s-a deschis primul centru de vaccinare de tip drive-truh, unde oricine se poate vaccina, tot fără programare. Oamenii merg cu mașina în parcarea organizată în Piața Constituției, așteaptă liniștiți la coadă în propria mașină timp de aproximativ două ore, după care primește vaccinul de la Pfizer. Joi, în prima zi de funcționare, proiectul drive-truh s-a dovedit a fi un real succes. 714 persoane s-au vaccinat în prima zi de funcționare a centrului drive-thru din Piața Constituției.

Și președintele Klaus Iohannis a vizitat centrul de vaccinare drive-thru din Piața Constituției și s-a declarat mulțumit de c a găsit acolo. ”Acest tip de centru de vaccinare este un succes și vor apărea tot mai multe astfel de centre. Aici se poate prezenta oricine dorește. Pot veni români, străini, dar și românii din diaspora se pot vaccina aici, în timpul concediului pe care îl petrec în România. Campania de vaccinare trebuie să prindă din ce în ce mai multă viteză, ceea ce se și întâmplă. Vaccinarea este foarte importantă pentru a ieși din pandemia, iar la acest centru a fost eliminată birocrația. Este important să înțelegem că este nevoie de această vaccinare. Eu vă doresc tuturor multă sănătate și sărbători fericite”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Tot din data de 4 mai începe vaccinarea și în cabinetele medicilor de familie, care s-au implicat puternic în campanie.