Românii nu renunță la tradiții nici la bloc. Un grup de bărbați a tăiat și pârjolit porcul într-un mod complet inedit

Stan Filon 02.12.2022, 21:57
Românii nu renunță la tradiții nici la bloc. Un grup de bărbați a tăiat și pârjolit porcul într-un mod complet inedit

Românii nu renunță la tradiții nici atunci când locuiesc la bloc. Așa s-a întâmplat recent cu o familie din Baia Mare, care a sacrificat porcul chiar pe blocul unde locuia. Pe plafonul clădirii, șase bărbați au înjunghiat porcul, după care l-au și pârlit tot acolo.

Românii nu renunță la tradiții nici la bloc

Românii au foarte multe tradiții și obiceiuri, pe care le țin cu sfințenie, an de an. Printre acestea se numără și tăiatul porcului. De obicei, porcul se sacrifică pe data de 20 decembrie, de Ignat, însă o familie a furat startul și au sacrificat animalul mai devreme, chiar dacă locuia la bloc.

Șase bărbați au fost filmați în timp ce înjunghiau porcul chiar pe acoperișul blocului unde locuiau. Aceștia au sarificat animalul conform cu tradiția, chiar dacă locuiau la bloc și nu dispuneau de o curte unde să se întâmple toate datinile.

Romanii nu renunta la traditii nici la bloc
Romanii nu renunta la traditii nici la bloc

Internauții s-au arătat indignați de gestul bărbailor respectivi

Scenele au fost surprinse vineri de un băimărean pe strada Aleea Filaturii din Baia Mare. Din imaginile surprinse, se vede că la eveniment a participat și un băiețel de aproximativ 5-6 ani, care a stat lângă tatăl său, pentru a învăța și a duce la rândul său mai departe copiilor săi tradițiile de la bloc.

Foarte mulți internauți s-au arătat indignați de gestul bărbaților, chiar dacă astfel de scene erau destul de des întâlnite în trecut, dar nu pe bloc, ci în parcare sau chiar în grădinița din fața blocului.

Un caz ajuns celebru a fost al unor români care au înjunghiat porcul în propria lor curte. Doar că românii locuiau la New York, în Statele Unite ale Americii, și s-au trezit cu trupele speciale la poartă, care au descins la adresa respectivă, după ce vecinii au sunat disperați la poliție.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...