Românii încep să uite de Italia și Spania. O nouă țară din Europa e luată în vizor. „Salariul e de 3.000 de euro”

Badea Violeta 23.03.2023, 21:11
Românii încep să uite de Italia și Spania. O nouă țară din Europa e luată în vizor. „Salariul e de 3.000 de euro”

De-a lungul timpului, românii și-au tot schimbat preferințele în ceea ce privește țările în care vor să muncească. Dacă în trecut, aceștia luau cu asalt Italia și Spania, acum oamenii s-au reorientat către un alt stat din Europa, asta datorită salariilor mai mari și a condițiilor de muncă mai avantajoase. Iată despre ce țară este vorba!

Țara europeană în care românii pot câștiga un salariu de 3.000 de euro

Veste excelentă pentru românii care își caută un loc de muncă în afara țării. Companiile din Olanda sunt în căutare de forță de muncă brută, cele mai multe dintre posturile vacante fiind destinate certățenilor străini care vor să rămână o perioadă pe tărâmul olandez.

În plus, salariile pot ajunge chiar și până la 3.000 de euro pe lună. Prin urmare, românii pot da uitării Italia și Spania, două țări extrem de populate de către cetăţeni ai ţării noastre.

Un român deja a făcut asta. Omul este de o lună de zile lăcătuș în Olanda și este extrem de mulțumit de condițiile de acolo. Acesta a plecat din Italia, deoarece câștiga un salariu mai mic.

„În Italia se pornește de la 8 euro pe oră și se ajunge la 11-12, în condițiile în care ești un om bun, calificat. Aici un om bun, calificat ajunge undeva la 15-16 euro. Deci vorbim de o diferență de un 4-5 euro pe oră”, a precizat Alexandru Ţonea, conform celor de la stirileprotv.ro.

Citește și Salarii de până la 10.000 de euro, în România: ar putea fi cel mai bănos job și nu e de bugetar!

Tara europeana care ofera salarii de 3.000 de euro
Tara europeana care ofera salarii de 3.000 de euro. Romanii au luat-o cu asalt

Pe ce posturi se caută oameni?

Conform specialiștilor, companiile din Olanda și nu numai sunt în căutarea sudorilor și a lăcătușilor. „Am observat o creștere a aplicațiilor pe care le avem. Suntem în căutarea sudorilor, lăcătușilor.

Salariul minim ar ajunge pe la 1.400 de euro după toate cheltuielile, chirie, cazare și maximul până în 2.800-3.000 de euro net”, a precizat Lucian Marchevici, consultant recrutări, potrivit aceleiași surse.

Citește și O nouă modalitate de a-ți găsi job în România. Aplicația bulgărească seamănă cu Tinder, dar te „lipește” de un loc de muncă!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...