Salarii de până la 10.000 de euro, în România: ar putea fi cel mai bănos job și nu e de bugetar

Gabriel Peneș 24.02.2023, 09:25
Salarii de până la 10.000 de euro, în România: ar putea fi cel mai bănos job și nu e de bugetar

Salarii de până la 10.000 de euro, în România. Țara noastră se află pe ultimele locuri în UE atunci când este vorba de cuantumul salariului minim și mediu, dar pentru anumite categorii profesionale situația este cu totul alta. Iar dacă mulți îi invidiază pe bugetari pentru salariile pe care, în general, le au, unele dintre cele mai mari câștiguri lunare le înregistrează persoane care nu lucrează „la stat”.

Salarii de până la 10.000 de euro, în România

Salarii de până la 10.000 de euro, în România. Poate să pară o greșeală, dar nu este. Da, e vorba de salarii lunare și nu se referă la vreun bugetar ori director de companie. Dar, sigur, câștigul respectiv cere o anumită calificare pentru a fi atins.

Așa se face că un medic dentist, specializat în tratamente cu laser, o tehnologie de vârf, fără durere, poate ajunge să câștige chiar și până la 10.000 de euro pe lună, mult peste media veniturilor din acest sector. Aceste venituri sunt obținute în special de cadrele medicale cu experiență, specializate în chirurgie dentară sau ortodentiție, potrivit unei analize realizată de Life Dental Spa, conform economedia.ro.

„Avem medici colaboratori care pot câștiga și până la 10.000 de euro într-o lună. Sunt cadre medicale specializate în chirurgie dentară, ortodonție, protetică sau paradontologie. Medicii specialiști din clinicile noastre lucrează în regim de colaborare, au un program normal de lucru – de 6-8 ore, dar avem și cadre medicale care lucrează part-time. Media veniturilor unui medic dentist în clinicile noastre se ridică la circa 5.000 de euro pe lună”, a declarat Dr. Cristina Obreja, medic stomatolog certificat în utilizarea tehnologiilor cu laser și cofondator Life Dental Spa.

Salarii de până la 10.000 de euro, în România ar putea fi cel mai bănos job și nu e de bugetar
Medicii dentiști din România pot ajunge și la câștiguri de 10.000 de euro pe lună

Ar putea fi cel mai bănos job și nu e de bugetar

La ora actuală, un medic dentist câștigă în România, în medie, circa 3.500 euro pe lună, dar salariile ar putea crește cu 40% în următorii 5 ani. Salariul brut (înainte de taxe și fără bonusuri) al unui medic dentist în România variază între 140.000 lei pe an (12.000 lei pe lună) pe o poziție entry-level (cu experiență de 1-3 ani) și poate ajunge și la peste 250.000 RON pe an (peste 20.000 lei pe lună) pentru una de senior (cu peste 8 ani de experiență), potrivit datelor SalaryExpert. În următorii cinci ani salariile ar putea crește cu 40%.

Trendurile din piața dentară, numărul tot mai ridicat al cererii de specialiști, dar și creșterea numărului de pacienți care au nevoie de tratamente specializate ar putea face ca veniturile medicilor stomatologi să crească cu aproximativ 40% în următorii 5 ani, mai arată un raport al Salary Expert.

„Tehnologiile moderne pe care am reușit să le aducem pe piața din România nu doar că vor face experiența pacientului mai plăcută și mai ușoară, dar vor atrage tot mai mulți specialiști care își vor dori să renunțe la medicina tradițională și vor căuta o abordare holistică, axată pe eficiență și reușite. Investim constant în dezvoltarea clinicilor noastre, în echipe, în perfecționarea cadrelor medicale, pentru că trăim în secolul schimbărilor, iar medicina este printre sectoarele în care apar mereu noutăți”, a precizat, la rândul său, Ștefan Obreja, investitor și cofondator Life Dental Spa.

Potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie, în care este evaluat topul țărilor în funcție de cheltuielile în domeniul medical, Statele Unite, Belgia și Danemarca sunt țările cu cele mai mari salarii pentru medicii dentiști la nivel global. Opt din cele 10 țări din top se află, însă, în Europa.

Salariul mediu brut al unui medic dentist din SUA se ridică la circa 200.000 de euro pe an, al unuia din Belgia la aproximativ 169.000 de euro pe an, în timp ce al unui medic dentist din Danemarca poate ajunge la 165.000 euro pe an).

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....