Românii care merg cu trenul la mare vor avea o surpriză. Ce le pregătește CFR

Ana Anitoiu 03.01.2022, 18:10
Românii care merg cu trenul la mare vor avea o surpriză. Ce le pregătește CFR

Românii care merg cu trenul la mare vor avea parte de o surpriză. CFR a început deja să le-o pregătească. Va dura în total 84 de luni până când obiectivele ce au fost stabilite de Compania Naţională de Căi Ferate vor fi atinse. O sumă de bani fabuloasă va fi cheltuită din Fonduri de Coeziune şi de la bugetul de stat.

Ce surpriză vor avea românii care merg cu trenul la mare

Chiar în prima zi lucrătoare a noului an, CFR a lansat o licitație deschisă pentru servicii de consultanţă şi supervizare a proiectării şi execuţiei unor lucrări la două stații: Feteşti şi Ciulniţa. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 8 februarie 2022.

„În cadrul serviciului de consultanţă şi supervizare în domeniul managementului execuţiei şi pentru verificarea execuţiei lucrărilor de construcţii şi instalaţii aferente obiectivului de Lucrări în Staţiile C.F. Feteşti şi Ciulniţa, de pe linia de cale ferată Bucureşti – Constanţa, Contractantul va desfăşura activităţi de coordonare, consultanţă şi supervizare”, a transmis CFR.

Romanii care merg cu trenul la mare vor avea o surpriza
CFR a lansat o licitatie deschisa

Câți bani vor fi cheltuiți pentru proiectul CFR ce vizează românii care merg cu trenul la mare

De asemenea, CFR a precizat câți bani vor fi cheltuiți pentru acest proiect referitor la stațiile Fetești și Ciulnița. Mai exact, valoarea estimată a contractului este de 4.992.516,79 lei fără TVA. Banii vor fi asigurați din Fonduri de Coeziune şi de la bugetul de stat.

Serviciile vor avea o durată estimată la 84 de luni. Din aceasta, 24 de luni vor fi alocate pentru proiectarea și execuția lucrărilor, iar 60 de luni vor reprezenta perioada de garanţie şi notificare a defecţiunilor.

Românii care merg cu trenul, momente de panică la începutul anului

Unii dintre românii care au călătorit cu trenul la începutul anului au trăit momente de panică, duminică, după ce locomotiva unui tren ce transporta îngrăşăminte chimice a luat foc. Călătorii din 13 trenuri CFR care circulau pe ruta Brașov-București au avut de suportat întârzieri de până la 200 de minute. Adică aproximativ trei ore.

Potrivit ISU Prahova, incendiul a izbucnit în timp ce locomotiva se afla între localităţile Brazi şi Crivina. Locomotiva a fost decuplată de vagoane astfel încât să fie evitată extinderea flăcărilor către acestea. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a spus că astfel de incidente vor fi posibile în continuare.

„Pot să vă spun următorul lucru: nu e nici primul şi, din păcate, nu va fi nici ultimul incident de acest tip. Infrastructura feroviară din România nu că este în urmă – că tot am vorbit de cea rutieră unde, cât de cât, posibil ca în perioada următoare să ajungem măcar la mia aceea de kilometri de autostradă –

dar partea feroviară e mult în urmă faţă de standardele de care avem nevoie, fie că vorbim de infrastructura propriu-zisă care să permită viteze mai mari la trenuri, fie că vorbim de materialul rulant”, a spus oficialul.

Sorin Grindeanu a vorbit despre problemele pe care trebuie să le suporte românii care circulă cu trenul în țară și a spus ce măsuri sunt necesare pentru remedierea acestora. Ministrul a precizat, printre altele, că este nevoie de investiții pentru cumpărarea de trenuri noi, dar și pentru înlocuirea șinelor de cale ferată, pentru creșterea vitezei cu care se circulă.

Urmăriți Impact.ro și pe