Românii care au comandat mâncare online au avut parte de o surpriză. Ce s-a întâmplat cu o aplicație celebră

Iancu Andreea, Gabriel Alexandru 23.01.2022, 11:27
Românii care au comandat mâncare online au avut parte de o surpriză. Ce s-a întâmplat cu o aplicație celebră

În zilele în care nu avem timp sau chef să pregătim masa, comenzile online reprezintă cea mai bună soluție. Recent însă, românii care au comandat mâncare online au rămași surprinși să descopere ce s-a întâmplat cu o aplicație celebră. O schimbare importantă a fost anunțată pentru fanii livrărilor online.

Aplicația celebră prin care comanzi mâncare online își surprinde clienții

Fiecare dintre noi a comandat măcar o dată în viață mâncare prin intermediul unei aplicații online. Recent, celebra aplicație prin care majoritatea aleg livrarea la domiciliu, își surprinde clienții. Mesajul companiei este unul neașteptat.

Foodpanda a transmis o informare importantă către utilizatorii aplicației din România, prin care anunță că serviciul devine indisponibil. Clienții vor fi redirecționați în aplicația Glovo. Compania Glovo, unul dintre principalii jucători de pe piața de livrare, a primit aprobare din partea Consiliului Concurenței pentru achiziționarea Foodpanda în România.

,,Facem echipă cu aplicația care îți livrează orice. Foodpanda se va închide. Revenim curând cu mai multe informații”, este mesajul care apare afișat la intrarea în aplicația Foodpanda.

Românii care au comandat mâncare online au avut parte de o surpriză. Ce s-a întâmplat cu o aplicație celebră
Aplicația Foodpanda va fi absorbită de rivalul Glovo

Foodpanda se închide. Ce se întâmplă cu aplicația de livrare

Celebra aplicație Foodpanda urmează să se închidă, aplicația de livrare urmând să fie înlocuită cu Glovo.

,,Facem echipă cu Glovo, aplicația care îți livrează orice. Comanzi din câteva click-uri, iar Glovo îți aduce rapid tot ce dorești. Aplicația foodpanda se va închide în curând. Tu poți comanda în continuare, la fel cum făceai pe foodpanda, dar cu un plus de beneficii pe Glovo:

Ai mai multe restaurante (inclusiv preferatele tale);
Îți aducem orice dorești de la supermarket;
Poți chiar să trimiți rapid un pachet cuiva din oraș;
Comanzi Orice! Cadouri last minute, flori, produse farmaceutice, cărți și multe altele.
Revenim curând cu mai multe informații”, este mesajul pe care clienții Foodpanda l-au primit pe mail.

Glovo a achiziționat Foodpanda, tranzacție care face parte dintr-o serie de achiziții făcute de către Delivery Hero, una dintre principalele platforme de livrare din lume. Tranzacția din România a trecut printr-un proces de analiză și printr-o dezbatere publică, fiind autorizată de către Consiliul Concurenței. Această tranzacție a fost finalizată la data de 10 decembrie 2021.

Glovo are planuri mari de extindere

Consiliul Concurenței se arăta îngrijorat, în luna noiembrie a anului trecut, cu privire la puterea în creștere a companiei Glovo, după preluarea Foodpanda pe piața din România. Astfel, instituția solicita platformei de livrare să nu încurajeze exclusivitatea în relația cu restaurantele.

Pe de altă parte, Glovo a anunțat că achiziționează Foodpanda nu doar în România, ci și în Bulgaria, Donesi în Serbia, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina, și Pauza în Croația. Valoarea totală a tranzacțiilor s-a ridicat la 170 de milioane de euro.

Aplicația de livrare Glovo s-a remarcat în mai multe colțuri ale lumii. Aceasta a fost fondată în Barcelona, în 2015, și operează în statele din Europa de Sud-Vest, Europa de Est și Africa Subsahariană. Glovo le permite utilizatorilor săi să se conecteze cu restaurante, lanțuri alimentare, farmacii și magazine cu amănuntul și include, de asemenea, o categorie care permite utilizatorilor să comande orice doresc.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...