Prognoza meteo, luni, 5 aprilie 2021. Vreme neobișnuită pentru această perioadă. Ce anunț au făcut meteorologii

Iancu Andreea 05.04.2021, 00:01
Prognoza meteo, luni, 5 aprilie 2021. Vreme neobișnuită pentru această perioadă. Ce anunț au făcut meteorologii

Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru ziua de luni, 5 aprilie 2021. Specialiștii au dezvăluit cum va fi vremea la începutul unei noi săptămâni și explică motivul pentru care vom avea de a face cu o vreme neobișnuită pentru această perioadă.

Prognoza meteo pentru ziua de luni, 5 aprilie 2021. Cum va fi vremea în România

Prima decadă a lunii aprilie se anunță una marcată de o vreme neobișnuită pentru această perioadă din an. Astfel, potrivit specialiștilor în meteorologie, prognoza meteo pentru data de 5 aprilie este una neașteptată. În majoritatea regiunilor țării sunt anunțate precipitații, iar la munte chiar și ninsori, în ciuda faptului că, din punct de vedere calendaristic, am intrat deja de o lună în anotimpul primăvară. Totuși, temperaturile și fenomenele meteo contrazic data din calendar. Conform anunțului ANM, noaptea de 4 spre 5 aprilie va fi una marcată de înnorări și ploi locale, în special în sud și sud-est și restrâns în centru.

Totodată, în cazul regiunilor montane, la peste 1500 de metri altitudine, se vor înregistra ninsori, care vor duce la depunerea unui strat vizibil de zăpadă, în timp ce la altitudini mai joase vor fi posibile ploi și lapoviță. Vântul va sufla slab spre moderat, prezentând intensificări pe crestele montane. Temperaturile minime înregistrate în noaptea de duminică spre luni vor fi cuprinse între -4 și 5 grade Celsius. De asemenea, în jumătatea nordică a teritoriului, se va produce brumă. În București, cerul va fi înnorat și temporar va ploua. Minimele înregistrate pe parcursul nopții se vor situa între 4 și 5 grade Celsius, în timp ce vântul va sufla slab spre moderat.

Specialiștii au anunțat vreme neobișnuită pentru această perioadă din an foto - Pixabay
Specialiștii au anunțat vreme neobișnuită pentru această perioadă din an
foto – Pixabay

Cum va fi vremea luni, 5 aprilie în București și în restul regiunilor țării

Ziua de luni se anunță în continuare cu o vreme rece față de cum ne-a obișnuit această perioadă a anului. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, prezentând înnorări temporare, în special în centru, est și sudul țării. Tot în aceste regiuni sunt anunțate ploi slabe. În zonele carpatice, în special în Carpații Orientali și Meridionali, în prima parte a zilei, se vor înregistra precipitații slabe, sub formă de ninsoare. Vântul va prezenta intensificări în zonele montane, dar și în regiunile nord-vestice, nordice și estice. Maximele anunțate pentru ziua de luni 5 aprilie se vor încadra între 8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 15 grade în vestul Olteniei. Minimele ar putea ajung și la -5 și 5 grade Celsius.

Zonele mai joase vor fi prielnice apariției fenomenelor de ceață, iar bruma va cuprinde la sfârșitul nopții regiunile Maramureș și Transilvania, precum și zonele deluroase din țară. Pe de altă parte, în București, vremea se va păstra rece pentru această dată. Cerul va prezenta înnorări în prima parte a zilei, când vor exista condiții de ploi slabe. Ulterior, cerul se va însenina. Vântul va sufla moderat pe timpul zilei și mai slab noaptea. Temperatura maximă pentru ziua de luni 5 aprilie se va situa în jurul valorilor de 12-13 grade Celsius. Minimele ajung chiar și la 2-3 grade Celsius, iar în regiunile periurbane atingând chiar 0 grade Celsius. De asemenea, ar putea exista și condiții de ceață.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...