România solicită asistență internațională pentru tratarea pacienților de Covid 19. Document oficial BREAKING NEWS

Badea Violeta, Alexandru Catalan 05.10.2021, 15:18

Anunț important pentru români. Țara noastră solicită asistență internațională pentru a își trata pacienții de Covid-19. Situația pacienților de covid-19 din România este una extrem de gravă, mai ales având în vedere creșterea rapidă a incidenței în București și alte localități. În acest sens, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, astăzi, Hotărârea nr. 78 privind solicitarea de asistență internațională.

România cere asistență internațională în combaterea Covid-19

România cere de la aliați 12.700 de flacoane de 400 mg de Tocilizumabum, dar și asistență internațională constând în concentratoare de oxigen. Hotărârea a fost semnată de premierul Florin Cîțu, astăzi, 5 octombrie 2021.

„Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat astăzi, 5 octombrie 2021, Hotărârea nr. 78 privind solicitarea de asistență internațională pentru asigurarea produselor de strictă necesitate în tratarea pacienților cu forme severe și critice de COVID -19, după cum urmează:

– solicitarea de asistență internațională constând în achiziționarea a 12.700 flacoane de 400mg de Tocilizumabum;

– solicitarea de asistență internațională constând în concentratoare de oxigen”, se arată în Hotărâre.

Documentul oficial poate fi verificat în fotografiile din galeria foto a articolului.

Romania cere asistenta internationala in combaterea Covid
Romania cere asistenta internationala in combaterea Covid

Ce spune Raed Arafat

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului de Interne, a oferit prima reacție, în exclusivitate pentru Impct.ro, după ce România a solicitat ajutor internațional.

„Am făcut acest demers pentru că avem nevoie de el. Producatorul intern de medicamente ne-a anunțat că nu mai poate face față comenzilor și atunci am fost oarecum obligați. Și alții au aplicat la acest mecanism.

Avem nevoie de medicamente și de concentratoare de oxigen. Asta vrem în primul rând. Nu se pune chestiunea transportului de bolnavi de CoVid peste hotare. Totuși, în zonele de graniță, acolo unde sunt locuri ar putea funcționa acest lucru. Am în vedere propunerea recentă primită din partea Ungariei. Dar, repet, e vorba doar despre eventuale locuri libere în spital, în zonele de graniță, dacă vecinii noștri vor avea disponibilități!”, a declarat Raed Arafat pentru impact.ro.

-Știre în curs de actualizare-

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...