România primește o nouă lovitură dură din Europa. Ce se întâmplă cu Acordul Schengen

Andrei Simion 09.05.2023, 18:56
România primește o nouă lovitură dură din Europa. Ce se întâmplă cu Acordul Schengen

Aderarea României în spațiul Schengen, în 2023, se lovește de noi piedici! După Austria, o altă țară europeană ia în calcul controale la frontieră din cauza creșterii numărului de migranți ilegali.

O nouă lovitură dură pentru România

Acordul Schengen este iar blocat! România se lovește de un nou obstacol în calea aderării la zona fără frontiere în 2023. După Austria, și Germania solicită controale dure la frontieră din cauza imigrației ilegale.

Guvernul de la Berlin ia în calcul reintroducerea controalelor la granițe, tema fiind pe agenda unui summit de miercuri, 10 mai, de la Berlin. Astfel, varianta reinstituirii punctelor de control la intrările în Germania revine pe masa Executivului. Totuși, măsura este criticată de ecologiștii din coaliția care îl susține pe cancelarul Olaf Scholz, notează Deutsche Welle.

O astfel de decizie ar pune presiune și mai mare pe acordul Schengen, care prevede deschiderea totală a granițelor între statele membre. Iar autoritățile de la București sunt interesate ca acordul să fie respectat pentru ca pledoaria sa pentru extinderea spațiului Schengen să aibă succes, mai scrie publicația germană.

Potrivit Bild, guvernul de la Berlin și autoritățile landurilor federale vor introducerea controalelor la toate granițele Germaniei, care a intrat în posesia unui document ce ar urma să fie analizat miercuri la un summit dedicat migrației, convocat la Berlin de cancelarul Olaf Scholz. Măsurile ar viza toate intrările în Republica Federală, cum se întâmplă deja la granița cu Austria.

Urmăriți Impact.ro și pe