Dan Petrescu a ieșit de pe lista FRF. Neluțu Varga: „Nu sunt de acord ca Dan să plece”

Andrei Cezar 10.12.2021, 12:56
Dan Petrescu a ieșit de pe lista FRF. Neluțu Varga: „Nu sunt de acord ca Dan să plece”

Neluțu Varga, patronul echipei CFR Cluj, face lumină în cazul plecării lui Dan Petrescu la națională. Până la răspunsul oficial al tehnicianului, anunțat după data de 19 decembrie, când se va fi încheiat sezonul de toamnă, finanțatorul ardelenilor a tranșat subiectul. Varga a spus că, în ciuda discuției pe care antrenorul a purtat-o cu oficialii FRF, nu este dispus să îl lase pe Petrescu să părăsească echipa campioană.

Varianta „Dan Petrescu slecționer” pică. Neluțu Varga, detalii de ultimă oră despre posibilitatea ca „Bursucul” să preia naționala

După ce au fost refuzați pe rând de Gică Hagi și Răzvan Lucescu pentru funcția de selecționer, oficialii FRF au mers pe varianta unui alt antrenor cu nume din fotbalul românesc. Răzvan Burleanu, președintele Federației și Mihai Stoichiță, directorul tehnic al forului au mers la Cluj pentru a-l convinge pe Dan Petrescu să preia naționala.

Spre deosebire de ceilalți doi antrenori amintiți mai sus, care au declinat pe loc oferta venită din partea conducerii FRF, „Bursucul” a cerut timp de gândire până la finalul sezonului de toamnă. Neluțu Varga a scurtat însă timpul de așteptare. Patronul lui CFR a declarat, dupa meciul de aseară cu Jablonec din Conference League, încheiat cu victoria ardelenilor, scor 2-0, că nu dorește să se despartă de Dan Petrescu.

Nu sunt de acord ca Dan să plece. Sigur, a mers la întâlnirea cu cei din conducerea FRF, care mi-au cerut acceptul pentru acea întrevedere, dar nu se pune problema să ne despărțim. Îl susțin total pentru a ne atinge obiectivele, este un proiect serios de lungă durată, gândit și planificat în jurul actualului antrenor. Va avea la dispoziție absolut tot ce e necesar”, a declarat Neluțu Varga pentru PlaySport.ro.

Cu alte cuvinte, după refuzul finanțatorului campioanei singura variantă ca Dan Petrescu să vină acum la echipa națională ar fi ca Federația să-i plătească acestuia clauza de reziliere, în valoare de 400.000 de euro. Însă această posibilitate a fost deja exclusă de către Mihai Stoichiță, care a spus că FRF nu e dispusă să achite compensații către un club pentru a aduce un selecționer.

Adrian Mutu, în „pole-position” pentru preluarea naționalei

În aceste condiții, singura soluție este ca FRF să se orienteze către un antrenor liber de contract. Adrian Mutu, Edi Iordănescu, Ladislau Boloni și Victor Pițurcă sunt câteva nume de antrenori care nu au un angajament în momentul de față. Însă cel mai aproape de a semna cu FRF este în acest moment „Briliantul”, cu toate că este cel mai tânăr dintre toți și cu cea mai puțină experiență.

Adrian Mutu a fost ofertat recent de Kisvarda, echipa de pe locul 2 în campionatul Ungariei, însă a amânat un răspuns tot până la finalul sezonului de toamnă în așteptarea deciziei lui Dan Petrescu și a unei eventuale propunerivenite  din partea FRF.

Urmăriți Impact.ro și pe