România, mistuită de incendii. Zonele în care intervin pompierii

Ana Anitoiu 06.07.2022, 19:59
România, mistuită de incendii. Zonele în care intervin pompierii

România este mistuită de incendii. S-au aprins flăcări ce au cuprins peste 50 de hectare de vegetație uscată și pădure într-o localitate și 30.000 de metri pătrați aproape de București. Autoritățile au transmis care sunt zonele în care a fost nevoie de intervenția pompierilor.

Incendiu de vegetație manifestat pe mai bine de 50 de hectare

Peste 50 de hectare de vegetație uscată și pădure au fost cuprinse de flăcări, în comuna vrânceană Sihlea. La fața locului intervin pompierii, salvamontiști și angajați ai ocolului silvic, conform presei locale.

Mai exact, ISU Vrancea acționează cu 6 autospeciale de stingere cu apă și spumă, un ATV, două autospeciale de prima intervenție și comandă, un autocamion multirisc și o autospecială de transport persoane și victime multiple. De la ISU Buzău au fost trimise o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă și o cisternă cu apă de 10 tone.

„Totodată, la fața locului intervine Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Sihlea și SVSU Gugești, fiecare cu câte o autospecială de stingere, SVSU Obrejita, Serviciul Salvamont cu 2 atv și Ocolul Silvic Dumitrești cu 20 lucrători”, a transmis, miercuri, ISU Vrancea.

Romania, mistuita de incendii
Incendii in Popesti-Leordeni si in Sihlea

Incendiu de vegetație aproape de București

De asemenea, un incendiu masiv de vegetație a izbucnit aproape de București, în zona Popeşti-Leordeni, Șoseaua Olteniței. Focul s-a extins pe o suprafață de 30.000 de metri pătrați.

Pompierii intervin în aceste momente pentru stingerea flăcărilor. Suprafața afectată de incendiu este una destul de mare și există pericolul ca focul să se răspândească cu repeziciune.

Un incendiu puternic de vegetație a izbucnit, duminică după-amiază, și în Grecia, destinație de vacanță preferată de români. Mai exact, pe Insula Lefkada, în apropiere de plajele Porto Katsiki și Egkremnous. Aproape 30 de pompieri români au intervenit. Modulul național specializat pe stingerea incendiilor de vegetație a acționat în zona Schimatari, la nord de Atena, conform IGSU.

Urmăriți Impact.ro și pe