România, medalie de argint la înot în proba de 4×100 metri liber, ștafetă mixtă. Echipa, condusă de David Popovici

Andra Daoud 06.07.2022, 20:20
România, medalie de argint la înot în proba de 4×100 metri liber, ștafetă mixtă. Echipa, condusă de David Popovici

O nouă medalie pentru România, la Campionatul European de înot pentru juniori. Echipa de ștafetă mixtă a cucerit argintul în proba de 4×100 metri liber. David Popovici, Patrick Dinu, Andreea Diaconescu și Bianca Preda au terminat cursa pe locul al doilea, cu un timp de 3:29.35. Pentru Popovici este a doua medalie cucerită în aceeași zi.

Medalie de argint pentru România, în proba de ștafetă mixtă

Echipa României aduce încă o medalie la Campionatul European de înot pentru juniori care se desfășoară la Otopeni. David Popovici, Patrick Dinu, Andreea Diaconescu și Bianca Preda au făcut echipă și au reușit să obțină al doilea cel mai bun timp în proba de 4×100 metri liber, ștafetă mixtă.

Pentru David Popovici este a doua medalie în aceeași zi, după ce a cucerit miercuri aurul în proba de 200 metri liber. Sportivul în vârstă de 17 ani a terminat cursa în 1:45.45, câștigând fără emoții.

„David Popovici a cucerit în această după-amiază a doua medalie de AUR la Campionatul European de înot pentru juniori! Tribunele din incinta Complexului Sportiv de Natație Otopeni s-au umplut azi pentru a-l vedea la lucru pe David, dar și pe ceilalți sportivi din echipa României. Iar David nu a dezamăgit pe nimeni. Dimpotrivă.

David a fost extraordinar, a înotat așa cum știe el mai bine, a condus finala de la început și până la sfârșit și a adus o nouă medalie de AUR pentru România. Timpul său: 1:45.45 min. Iar evoluția lui David din această seară nu s-a încheiat.”, a transmis Federația Română de Natație pe Facebook, la scurt timp după finala din proba la 200 metri liber.

Romania, medalie de argint la inot în proba de 4x100 metri liber, stafeta mixta. Echipa, condusă de David Popovici
Echipa Romaniei a cucerit argintul in proba de stafeta mixta

Aur și pentru echipa masculină în proba de ștafetă

Cu o zi în urmă, băieții au cucerit medalia de aur în proba de ștafetă masculină 4×100 metri liber. Echipa formată din David Popovici, Vlad-Ștefan Stancu, Ștefan Cozma și Patrick-Sebastian Dinu a terminat pe locul 1 proba. David Popovici a fost primul la start și a scos cel mai bun timp al probei: 47 de secunde și 54 de sutimi.

A urmat schimbul cu Vlad-Ștefan Stancu și, respectiv, cu Ștefan Cozma, iar echipa României a întors a doua, după cea a Marii Britanii. Ultima lungime de bazin i-a aparținut lui Patrick-Sebastian Dinu, care a recuperat și a reușit să atingă primul marginea bazinului.

„E ceva total nou și pentru mine să am atâția fani și mi-a plăcut extrem de mult, mi s-a făcut pielea de găină, poate îmi și venea să plâng când am intrat, adică natural, parcă îmi venea să îmi curgă o lacrimă de cât de frumos a fost când intram. Știam că o să câștig, m-am pregătit pentru asta și am așteptat cu foare mare nerăbdare să trăiesc acest moment.

Nu cred că mai e neapărat cazul, la acest concurs, să spun că am venit să câștig experiență, însă am venit să-mi fac țara mândră, să mă ridic la așteptările spectatorilor și să mă bucur, pur și simplu, de atmosferă. Cât mai multe medalii de aur pentru noi înseamnă victorie”, a declarat recent David Popovici.

Urmăriți Impact.ro și pe