David Popovici a câștigat o nouă medalie de aur în proba de 200 de metri liber. „A înotat cum știe el mai bine”

Sorin Barbu 06.07.2022, 18:32

David Popovici își continuă prestațiile superbe și a câștigat medalia de aur după finala de la 200 de metri liber de la Campionatele Europene de Natație de juniori. Sportivul român nu a avut nicio emoție, iar la finalul cursei a fost ovaționat de fanii din tribune.

David Popovici, o nouă medalie de aur. Sportivul român a fost imbatabil în cursa de 200 de metri liber

David Popovici s-a întors de la Budapesta cu două titluri mondiale, în probele de 100 și 200 de metri liber, egalând o performanță veche de 49 de ani. Președintele Federației Române de Natație spune atunci că sportivul nu va beneficia decât de o zi liberă pentru că trebuie să se pregătească pentru următoarea competiție. Iar Popovici s-a comportat foarte bine la Campionatele Europene de Natație pentru juniori, găzduite în bazinul de la Otopeni.

După ce a pus umărul la victoria României din finala 4x100m liber, sportivul de 17 ani s-a apucat de treabă și la individual. Și a făcut o cursă superbă în finala 200m liber. A condus cursa de la un capăt la celălalt, fără emoții, reușind să termine cele patru ture de bazin în 1:45.45.

„CAMPIONATUL EUROPEAN DE ÎNOT PENTRU JUNIORI
David Popovici a câștigat medalia de AUR la 200 m liber
David Popovici a cucerit în această după-amiază a doua medalie de AUR la Campionatul European de înot pentru juniori!

Tribunele din incinta Complexului Sportiv de Natație Otopeni s-au umplut azi pentru a-l vedea la lucru pe David, dar și pe ceilalți sportivi din echipa României. Iar David nu a dezamăgit pe nimeni. Dimpotrivă. David a fost extraordinar, a înotat așa cum știe el mai bine, a condus finala de la început și până la sfârșit și a adus o nouă medalie de AUR pentru România.

Timpul său: 1:45.45 min.

Iar evoluția lui David din această seară nu s-a încheiat. La ora 18:57, el va concura într-o nouă finală, alături de ștafeta combinată de 4×100 m liber!
FELICITĂRI, DAVID!”, se spune în postarea apărută pe pagina de facebook a Federației Române de Natație.

Sportivul a recunoscut la finalul cursei că a avut mari emoții. Fanii din tribune l-au făcut să se simtă special.

„E ceva total nou și pentru mine să am atâția fani și mi-a plăcut extrem de mult, mi s-a făcut pielea de găină, poate îmi și venea să plâng când am intrat, adică natural, parcă îmi venea să îmi curgă o lacrimă de cât de frumos a fost când intram.

Știam că o să câștig, m-am pregătit pentru asta și am așteptat cu foare mare nerăbdare să trăiesc acest moment.

Nu cred că mai e neapărat cazul, la acest concurs, să spun că am venit să câștig experiență, însă am venit să-mi fac țara mândră, să mă ridic la așteptările spectatorilor și să mă bucur, pur și simplu, de atmosferă. Cât mai multe medalii de aur pentru noi înseamnă victorie”, a explicat Popovici.

David Popovici a câștigat medalia de aur la europenele de juniori
David Popovici a câștigat din nou medalia de aur

Italianul Lorenzo Galossi a ajuns pe poziția secundă la două secunde în spatele lui Popovici, iar pe locul trei s-a clasat britanicul Jacob Whittle.

Urmăriți Impact.ro și pe