România, lovită de un val crunt de caniculă. Prognoza meteo pentru următoarele zile

Stan Filon, Anca Lupescu 26.07.2021, 12:56
România, lovită de un val crunt de caniculă. Prognoza meteo pentru următoarele zile

Un val de caniculă se abate din nou peste România și va aduce temperaturi record! Administrația Națională de Meteorologie a emis deja prognoza pentru următoarele zile, iar aceasta arată că țara noastră va fi lovită crunt de un val de aer foarte cald. Acest val de aer cald va fi urmat însă de unul rece! Vedeți mai jos exact ce se va întâmpla în zilele următoare, din punct de vedere meteorologic.

România va fi lovită de un val crunt de caniculă

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru mai multe zile. Astfel, am aflat că România se va confrunta în zilele următoare cu un val de caniculă ce va aduce temperaturi foarte ridicate în toată țara. Meteorologii anunță că vom avea parte de temperaturi care vor ajunge la umbră la 40 de grade Celsius.

”Acest val cuprinde temperaturi foarte ridicate cât și combinația temperaturilor cu umiditatea. Prin urmare, începând de mâine și până spre sfârșitul acestei săptămâni vom avea temperaturi ridicate, indicele de temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. De asemenea, vorbim și de caniculă mâine în Banat, Crișana, Oltenia, vestul Maramureșului și sud-vestul Transilvaniei apoi în regiunile vestice sudice și locali în restul teritoriului.

Romania va fi lovita de un val crunt de canicula
Romania va fi lovita de un val crunt de canicula

Caniculă urmată de ploi și vijelii

Dacă mâine temperaturile se opresc la 36 de grade în zilele următoare vor depăși 37 de grade și posibil să atingem 39-40 de grade cu probabilitate mai mare al acestor valori în partea de sud-vest a țării”, a declarat Meda Andrei, meteorolog de serviciu ANM, pentru Antena 3.

Meteorologul ANM spune că aceste temperaturi sunt peste temperaturile normale pentru această perioadă a anului! ”În cea mai mare parte din țară temperaturile vor fi peste cele normale la această dată, dar un aer mai respirabil va fi nordul Moldovei în estul Transilvaniei în zonele de munte și acolo temperaturile se vor opri sub 34 de grade și, de asemenea, disconfortul va fi ceva mai potrivit nu chiar atât accentuat cum va fi în ceva alte regiuni.

Temperaturile vor fi ridicate și noaptea în Banat în Crișana, Oltenia, Muntenia. De poimâine noapte mai ales, temperaturile se vor menține în general peste 20 de grade în cea mai mare parte a nopții. De asemenea, în dealurile de vest temperaturile pot fi de 23-24 de grade. În nordul litoralului va fi ceva mai răcoare şi în nordul Moldovei și Estul Transilvaniei cu minime de 11-14 grade. Spre sfârşitul săptămânii este așteptat un val de aer rece care va putea aduce ploi, vijelii şi grindină”, a mai avertizat meteorologul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...