România intră în cod galben până vineri seara. Zonele din țară unde vor fi vijelii și grindină

Raluca Alexe 08.06.2023, 12:29
România intră în cod galben până vineri seara. Zonele din țară unde vor fi vijelii și grindină

România intră sub incidența a două coduri galbene de ploi și vijelii. Jumătatea de vest a țării va fi cea mai afectată de schimbarea radicală a vremii, până vineri seară.

România, vizată de coduri de vreme severă

Vremea se schimbă radical de astăzi în mare parte din țară. Se așteaptă ploi torențiale, vijelii, căderi de grindină și descărcări electrice, potrivit informațiilor transmise de Administrația Națională de Meteorologie.

Primul cod galben vizează 12 județe din nord-vestul țării, începând de astăzi cu ora 12:00 și încheindu-se tot astăzi, la ora 21:00. Se anunță ploi cu caracter torențial, căderi de grindină și rafale puternice de vânt în Maramureș, Crișana, nord-vestul Transilvaniei, în Munții Apuseni și în Carpații Orientali.

Un al doilea  a fost anunțat pentru joi seară, începând cu ora 21:00 și până vineri seară, la ora 23:00. Acesta cod vizează aproape jumătate de țară, cuprinzând și județele Sibiu, Brașov, Covasna, Mureș și Harghita. Parțial, va fi afectat și județul Suceava, Timișoara și Caraș-Severin.

În aceste zone și în celelalte vizate de codul galben se aștepată ploi torențiale însoțite de descărcări electrice, rafale puternice de vânt și vijelii pe durate scurte. Cantitatea de apă va depăși pe alocuri 20 – 25 de litri pe metru pătrat, iar în unele regiuni, izolat, 40 de litri pe metru pătrat.

Specialiștii ANM transmit că vremea se va menține instabilă mai multe zile, mai ales în regiunile intracarpatice și la munte.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe