România-Germania, prima semifinală EURO U21: ce spune presa internațională despre Ianis Hagi

Alexandru Ioanid 27.06.2019, 09:02
România-Germania, prima semifinală EURO U21: ce spune presa internațională despre Ianis Hagi

Naționala de tineret a României e aproape de o performanță istorică la EURO U21. Tricolorii joacă, joi seara, prima semifinală a competiției împotriva Germaniei, iar presa internațională îl elogiază pe Ianis Hagi, unul dintre jucătorii de top ai naționalei de tineret.

România-Germania e prima semifinală de la EURO U21. Competiția, găzduită de Italia și San Marino, a ajuns în ultimele faze, iar naționala de tineret a României are șansa să scrie istorie. Calificată la un turneu european după mulți ani, echipa U21 a României a făcut senzație până acum.

A învins Croația și Anglia și a făcut un egal cu Franța, rezultat care a trimis ambele echipe în semifinale. România-Germania, prima semifinală de la EURO U21 se joacă joi, de la ora 19:00 – ora României, la Bologna.

Ianis Hagi, omul care poate duce România în finala EURO U21

După parcursul extraordinar de la EURO U21, jucătorii echipei de tineret a României au intrat în atenția presei internaționale. România a lipsit de la turneele mari de fotbal în ultimii 20 ani. Iar gheața a fost spartă de tricolorii de la tineret.

Presa din Spania se focusează, însă, pe Ianis Hagi – fiul marelui jucător al Generației de Aur. Jurnaliștii cred că Hagi Jr. poate atinge aceleași performanțe pe care le-a atins și tatăl său în urmă cu mulți ani.

”Prin talent, viziune de joc, printr-un fotbal spectaculos, Ianis Hagi, fiul legendarul Gică Hagi este motorul actualei naţionalei de tineret a României şi face publicul din România să viseze”, scrie presa din Spania.

Ianis Hagi a ajuns și în atenția multor cluburi importante din Europa. Potrivit estimărilor, el valorează în jur de 7 milioane de euro și e foarte aproape de un transfer la o echipă de top a lumii. Cluburi de top din Olanda sau Belgia stau cu ochii pe Ianis Hagi.

Există mulți experți care cred că Ianis Hagi poate fi vândut chiar și cu 10 milioane de euro, ceea ce ar depăși un record. Cel mai scump jucător care a plecat din Liga 1 în afară a fost Nicolae Stanciu, pe care Anderlecht a plătit 9,8 milioane de euro.

Urmăriți Impact.ro și pe