EURO U21: Semifinala România-Germania se joacă pe o căldură insuportabilă. Ce au anunțat meteorologii

bogdan 26.06.2019, 14:46
EURO U21: Semifinala România-Germania se joacă pe o căldură insuportabilă. Ce au anunțat meteorologii

Naționala de tineret a României e la un pas să atingă o performanță uriașă la EURO U21, competiție găzduită de Italia și San Marino. Joi, va juca semifinala împotriva Germaniei, meci în urma căruia tricolorii se pot califica în finală.

Naționalele de tineret ale Germaniei și României se întâlnesc joi, 27 iunie, în prima semifinală de la Campionatul European de Fotbal U21, competiție care are loc în Italia și în San Marino. Meciul se va juca la ora 19:00, ora României, la Bologna, oră la care, după cum atrăgea atenția și FRF, temperaturile vor fi insuportabile.

În Italia este extrem de cald în această perioadă și, în multe regiuni, meteorologii au emis cod roșu de caniculă. Meciul dintre România U21 și Germania U21 începe la ora 19:00, oră la care va fi extrem de cald.

Romania-Franta, drumul spre semifinalele U21

De ce nu se joacă România-Germania la altă oră

Potrivit anunțului meteorologilor, joi va fi extrem de cald în Italia. Vor fi zone în care temperaturile vor depăși 40 de grade Celsius. Chiar Ministerul de Externe de la București a avertizat asupra acestei situații și a emis o alertă de călătorie pentru Italia.

Există șanse mari ca meciul dintre România și Germania, de la EURO U21, să se joace la temperaturi de peste 35 de grade Celsius, ceea ce le poate crea probleme ambelor echipe. Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, spunea, în urmă cu câteva zile, că va face apel la UEFA, dar se pare că demersul nu a avut succes.

Inițial, Germania, prima echipă calificată în semifinale la EURO U21, trebuia să joace de la ora 22:00. După ce s-au stabilit semifinalele, organizatorii au decis să schimbe ora meciului. Astfel, România U21-Germania U21 se va juca de la ora 19:00, iar cealaltă semifinală, dintre Spania și Franța, se joacă la ora 22:00.

”M-am uitat pe prognoză, nu știu dacă se poate juca fotbal pe vremea asta. Nu știu acum care sunt regulile. Dar știu că la orice loc de muncă activitatea se suspendă după 36 de grade. Nu știu dacă se poate juca la 19:00. Nu mi se pare corect ca o echipă să joace de la 19:00 și altele de la 22:00”, spunea directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe