Roman Protasevici, apariţie şocantă. Jurnalistul plânge şi îl laudă pe Alexandr Lukaşenko

Nicu Stan 04.06.2021, 15:15
Roman Protasevici, apariţie şocantă. Jurnalistul plânge şi îl laudă pe Alexandr Lukaşenko

Roman Protasevici, apariţie şocantă. Jurnalistul plânge şi îl laudă pe Alexandr Lukaşenko, într-un nou material video. Aceasta este a treia apariție de la arestarea sa în urma deturnării avionului Ryanair.

Interviu bizar cu Roman Protasevici. Jurnalistul spune că îl respectă pe Alexandr Lukașenko și plânge

Roman Protasevici a avut din nou o apariţie şocantă. Jurnalistul plânge şi îl laudă pe Alexandr Lukaşenko într-un video apărut după reținerea sa pe aeroportul din Minsk, după ce forțele aviatice belaruse au forțat echipajul Ryanair să aterizeze pe aeroportul din Minsk.

Aceasta este a treia apariție a lui Roman Protasevici după arestarea sa. Jurnalistul belarus Roman Protasevici a fost arestat la Minsk după ce avionul cu care călătorea de la Atena la Vilnius a fost deturnat. Acesta a apărut într-un nou interviu difuzat la televiziunea de stat, scrie BBC. Roman Protasevici a spus că vrea să își îndrepte greșelile, l-a lăudat pe preşedintele Aleksandr Lukaşenko și a plâns în timpul interviului.

Roman Protasevici il lauda pe Aleksandr Lukaşenko
Roman Protasevici il lauda pe Aleksandr Lukaşenko

Interviul a fost difuzat joi seară

În interviul care a fost difuzat joi seară, Roman Protasevici a mărturisit că a organizat proteste anti-guvernamentale, că vrea să-şi îndrepte greşelile, l-a lăudat pe preşedintele Alexandr Lukaşenko şi a asigurat că îl respectă pe acesta.

În plus, jurnalistul a afirmat că l-a criticat mult pe preşedintele Aleksandr Lukaşenko, că a încercat să-l îl dea jos de la putere, însă că ”a început să înţeleagă că acesta face ceea ce trebuie şi că, cu siguranţă îl respectă”.

Roman Protaseici spune că nu l-a forțat nimeni să facă interviul

Roman Protasevici a mai subliniat că a fost alegerea lui să vorbească pentru postul de televiziune, nimeni nu i-a fi impus ce să spună.

De asemenea, pe finalul interviului, Roman Protasevici a izbucnit în plâns şi a spus că speră ca într-o zi să se căsătorească şi să aibă copii.

Familia jurnalistul crede că interviul a fost făcut sub amenințare

Familia jurnalistului spune că interviul a fost realizat „sub ameninţare”. Tatăl jurnalistului a spus că l-a durut să urmărească interviul.

”Îl cunosc foarte bine pe fiul meu şi cred că nu ar fi spus niciodată astfel de lucruri. L-au bătut şi l-au forţat să spună ce este necesar”, a spus tatăl jurnalistului.

Roman Protasevici avea semne de cătușe și ar fi fost torturat

Militanții pentru drepturile omului și opozanți ai puterii din Belarus spun că jurnalistul avea pe încheieturi urme vizibile de cătușe și că ar fi fost torturat.

„Este oribil să ne gândim la brutalitatea pe care forțele de securitate din Belarus trebuie să o fi folosit pentru a-l forța pe Roman Protasevici să facă acest interviu filmat”, a spus Kenneth Roth, militant pentru drepturile omului.

Urmăriți Impact.ro și pe