Roman Abramovich vrea 600 de milioane de euro în plus pentru Chelsea. Cine sunt cei „trei finaliști” care vor să cumpere clubul și când s-ar putea semna actele

Sorin Barbu 29.04.2022, 10:16
Roman Abramovich vrea 600 de milioane de euro în plus pentru Chelsea. Cine sunt cei „trei finaliști” care vor să cumpere clubul și când s-ar putea semna actele

Roman Abramovich este nevoit să vândă echipa de fotbal Chelsea, din cauza sancțiunilor la care este supus după ce armata Federației Ruse a atacat Ucraina. Jurnaliștii de la Sky News au aflat că este posibil ca săptămâna viitoare să se semneze actele, dar rămâne de văzut dacă tratativele nu vor avea de suferit după ce oligarhul rus a mărit prețul cu șase sute de milioane de euro.

Roman Abramovich a mărit, peste noapte, prețul pentru clubul Chelsea

Roman Abramovich este considerat „oligarhul lui Putin” și se spune că este unul dintre oamenii care au ajutat la înscăunarea actualului lider de la Kremlin. Omul de afaceri se află pe lista persoanelor sancționate de mai multe state din Europa, dar și de Statele Unite ale Americii, așa că a fost nevoit să se retragă de la conducerea lui Chelsea, iar acum vrea să vândă clubul, care momentan a primit o licență de funcționare până la finalul sezonului, ca să evite falimentul.

Clienții au apărut rapid! Raine Group, banca din New York care a fost desemnată să analizeze ofertele de cumpărare, a oprit doar trei „finaliști” și sunt șanse mari să anunțe câștigătorul peste câteva zile.

Jurnaliștii de la Sky News susțin că s-a ajuns la un preț situat între 3 și 3,5 miliarde de euro, dar că Roman Abramovich s-a răzgândit și a cerut încă 600 de milioane de euro. Jurnaliștii susțin că omul de afaceri a mărit prețul pentru că își dorește să facă „una dintre cele mai mari donații din istoria Marii Britanii”. Se pare că este vorba de un miliard de euro, dar există surse că vorbesc despre 2,5 miliarde de euro.

Roman Abramovici nu renunță la fotbal. Ce echipa cumpără după ce a fost înlăturat de la Chelsea

Cine vrea să cumpere clubul Chelsea

Chelsea are în acest moment datorii de peste un miliard de euro, o sumă care pentru „cei trei finaliști” nu va fi o problemă foarte mare. Au rămas „în cursă” Steve Pagliuca, miliardarul american care este proprietarul clubului de baschet Boston Celtics (NBA) și echipei de fotbal Atalanta Bergamo (Serie A), miliardarul american Todd Boehly, care deține acțiuni la Los Angeles Lakers (NBA), Los Angeles Dodgers (MLB) și Los Angeles Sparks (WNBA), asocierea de afaceriști britanici Jonathan Goldstein – Sir Martin Broughton – Lord Sebastian Coe.

Rămâne de văzut cum va reuși Roman Abramovich să-și primească banii din vânzarea clubului. Omul de afaceri are mai multe conturi blocate și nu se poate atinge de șapte miliarde de euro, active care se află pe Insula Jersey. Asta înseamnă cam jumătate din averea lui. Nu toate țările din Europa sunt însă împotriva lui. Oligarhul este foarte apropiat de președintele Recep Erdogan și a fost prezent la discuțiile dintre Ucraina și Rusia, găzduite la Istanbul.

„Dacă spun asta, iar o să mă înjure”
Urmăriți Impact.ro și pe