Roman Abramovich, „somat” să vândă urgent clubul Chelsea. Gruparea londoneză riscă să fie exclusă din campionat

Sorin Barbu 05.05.2022, 12:32
Roman Abramovich, „somat” să vândă urgent clubul Chelsea. Gruparea londoneză riscă să fie exclusă din campionat

Roman Abramovich trebuie să vândă urgent clubul Chelsea! Dacă omul de afaceri rus nu găsește o variantă până pe data de 8 iunie gruparea londoneză nu va primi licența pentru Premier League și nu va putea să participe nici în cupele europene. Autoritățile britanice „au pus ochii” pe banii din această afacere.

Chelsea riscă să fie exclusă din campionat din cauza lui Roman Abramovich

Roman Abramovich a fost un nume foarte des auzit de când a început războiul din Ucraina. Este considerat „oligarhul lui Putin” pentru că există informații că l-ar fi ajutat pe actualul lider de la Kremlin să ajungă la putere, după ce i-ar fi pus „o vorbă bună” pe lângă Boris Elțîn.

După ce armata Federației Ruse a intrat în Ucraina, mai mulți oligarhi au fost supuși unor severe sancțiuni economice. Printre cei afectați se află și Roman Abramovich. Omul de afaceri are blocate active și conturi de mai bine de 7 miliarde de euro, cam jumătate din averea sa, dar a fost și nevoit să se retragă din conducea lui Chelsea. Clubul a primit o licență specială până la finalul sezonului, dar Abramovich trebuie să-l vândă. Și asta cât mai urgent!

Daily Mail scrie că Chelsea trebuie să aibă alt proprietar pe data de 8 iunie, când va avea adunarea care va stabili structura campionatului din Premier League pentru sezonul 2022/2023. În caz contrar, gruparea londoneză nu va primi licența și nu va putea juca nici în Anglia și nici în cupele europene. „Ceasul ticăie”, au scris jurnaliștii englezi.

Dupa Marea Britanie si SUA, o noua tara il sanctioneaza pe Roman Abramovici. Alti 32 de miliardari rusi vor pati la fel
 Roman Abramovich și Vladimi Putin

Clienții interesați să cumpere clubul au fost selecțați de o bancă foarte serioasă, dar acum există mai multe probleme. Unde vor ajunge banii în condițiile în care Roman Abramovich nu-și poate accesa conturile din Anglia? Iar suma nu sunt deloc mică: aproape patru miliarde de lire sterline.

Apropiații lui Roman Abramovich susțin că acești bani vor ajunge în Ucraina- donație pentru țara grav afectată de război-, dar jurnaliștii de la The Times au informații că autoritățile vor să țină în Anglia aproape 750 de milioane de lire sterline. În acest proiect ar fi implicat chiar premierul Boris Johnson, care își dorește ca acești bani să fie investiți în „dezvoltarea fotbalului din zonele defavorizate”.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe