Robert Lewandowski a fost prezentat la FC Barcelona într-un mod inedit. Ce le-a reproșat conducătorilor de la Bayern Munchen

Sorin Barbu 18.07.2022, 15:09
Robert Lewandowski a fost prezentat la FC Barcelona într-un mod inedit. Ce le-a reproșat conducătorilor de la Bayern Munchen

Robert Lewandowski a fost prezentat de FC Barcelona la Miami, unde echipa catalană se află în turneu de pregătire, și i-a „înțepat” pe conducătorii lui Bayern Munchen. Transferul atacantului polonez este unul dintre cele mai importante din această vară. Afacerea a costat 45 de milioane de euro la care se mai pot adăuga încă 5 milioane.

Robert Lewandowski, primele declarații în tricoul formației FC Barcelona

Robert Lewandowski a semnat în sfârșit contractul cu FC Barcelona și a fost prezentat oficial.  Momentul oficial a avut loc la Miami unde echipa se află într-un turneu de pregătire. Atacantul polonez și-a dorit foarte tare să plece de la Bayern Munchen, după ce opt ani a îmbrăcat tricoul formației germane. Sezonul trecut a marcat 50 de goluri în 46 de meciuri, iar în perioada petrecută la gruparea bavareză a fost de șase ori cel mai bun marcator din Bundesliga și a înscris în total 344 de goluri în 375 de meciuri.

Conducătorii lui Bayern Munchen au încercat să-l țină și chiar i-au făcut greutăți. În momentul în care a fost prezentat, internaționalul polonez nu a uitat să amintească de faptul că negocierile au fost foarte dificile.

„Sunt foarte fericit că sunt în sfârșit aici. Ultimele câteva zile au fost foarte lungi, dar, la final, afacerea e făcută și mă pot pot concentra pe noul capitol din viața și cariera mea. Nu sunt doar omul care vrea să câștige un meci. Sper să câștigăm trofee încă din primul sezon”, a declarat Robert Lewandowski.

Transferul noului atacant al formației catalane a costat 45 de milioane de euro. Încă cinci milioane vor fi plătite în funcție de performanțele echipei antrenate de Xavi.

„Întotdeauna mi-am dorit să joc în La Liga, pentru un club mare și acesta este noul pas făcut. Și pentru viața personală e o schimbare și pot considera că sunt aici să ajut Barcelona să fie în top și să câștige cât mai multe titluri cu putință.

Am vorbit cu Xavi și am știut de la început ce gândește. Ideile lui m-au făcut să îmi fie ușor să vin la Barcelona. Știu că sunt omul care vrea să câștige și cu Xavi aceste lucruri sunt posibile. Știe exact cum ar trebui să conducă Barcelona. A fost un jucător extraordinar și are în față un viitor din care vreau să fac parte”, a mai spus Lewandowski, la prezentarea la Barcelona.

După ce a semnat actele, polonezul s-a întâlnit cu noii colegi și a fost foarte bine primit. A fost aplaudat, iar toți jucătorii l-au strâns în brațe.

Xavi nu a avut voie să intre pe tărâm american pentru că a fost de trei ori în Iran, așa că oficialii lui FC Barcelona trebuie să aducă documente suplimentare pentru ca antrenorul să ajungă alături de jucătorii lui.

Urmăriți Impact.ro și pe