Robert Glință, medalie de bronz la Europene. A stabilit și un nou record național

Badea Violeta 03.11.2021, 19:29
Robert Glință, medalie de bronz la Europene. A stabilit și un nou record național

Vești bune de la Campionatul European de la Kazan. Înotătorul român Robert Glință a reușit miercuri, 3 noiembrie, să obțină medalia de bronz în finala de 50 de metri spate. Iată ce record național a stabilit.

Robert Glință obține medalia de bronz la Campionatul European

Seară magică pentru Robert Glință la Campionatul European de la Kazan. Înotătorul român, în vârstă de 24 de ani, a câștigat medalia de bronz în proba de 50 de metri spate. Mai mult, acesta a fost cronometrat cu 22 de secunde şi 74 de sutimi, reușind să obțină un nou record naţional.

Sportivul nostru a fost depășit doar de înotătorul rus Kliment Kolesnikov (22 de secunde și 47 de sutimi) și de italianul Michele Lamberti (22 de secunde și 65 de sutimi). După ce a reușit să obțină această performanță fantastică, Robert se pregătește și pentru proba de 100 de metri spate. Aceasta este programată pentru 9:40, ora României.

Robert Glință mai deține o medalie de aur, două de argint și două de bronz. Prima a fost obținută anul acesta la proba de 100 de metri spate la Budapesta. Cele două de argint au fost câștigate tot la 100 de metri spate. Una în 2017 la Copenhaga şi alta în 2019 la Glasgow, iar cele două de bronz la Europeanul de natație în bazin scurt.

Robert Glinta obtine medalia de bronz la Campionatul European

Robert Glință, despre începuturile carierei

Robert Glință s-a născut pe data de 18 aprilie 1997 și este originar din Pitești. Recent, tânărul sportiv a acordat un interviu în care a vorbit despre începuturile sale. Acesta a intrat pentru prima dată în Bazinul Olimpic Piteşti în anul 2006. La vremea aceea, înotătorul român avea doar 9 ani.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

„Cred că am progresat foarte repede. Într-un timp foarte scurt am ajuns să deprind foarte bine mişcările, să stau la suprafaţă foarte bine.

Am stat la iniţiere cu domnul Florin Puia, un prieten de-ai tatălui meu, cam două luni, până când primul meu antrenor de performanţă, domnul Viorel Ciobanu, m-a văzut în bazinul mic de la Bazinul Olimpic din Piteşti şi i-a plăcut cum mă mişcam în apă.

Atunci mi-a propus să fac parte din grupa de performanţă a dânsului. Bineînţeles că am acceptat şi, într-un timp destul de scurt, am ajuns de la ultimul din grupă să fiu primul din grupa de performanţă a dânsului, la categoria mea de vârstă.

Am avut întotdeauna această fire ambiţioasă şi bătăioasă – asta şi datorită părinţilor mei, amândoi fiind practicanţi de sport. Acest lucru m-a ajutat să mă aliniez uşor-uşor pe calea performanţei, pe care mă aflu acum., a spus Robert Glință, citat de adevărul.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...