„Ritualul” din ziua meciului la care Adrian Mutu nu vrea să renunțe. „Se întâmplă, uneori, să fii bulversat”

Sorin Barbu 03.06.2022, 17:33
„Ritualul” din ziua meciului la care Adrian Mutu nu vrea să renunțe. „Se întâmplă, uneori, să fii bulversat”

Marcello Lippi, Cesare Prandeli, Alberto Malesani, Claudio Ranieri Victor Pițurcă și Anghel Iordănescu sunt doar câțiva dintre tehnicienii care l-au ajutat pe Adrian Mutu în cariera de jucător și care apoi l-au inspirat când a început profesia de antrenor. Are aproape patru ani de când a început acest drum, dar are deja obiceiurile lui de la care nu se abate niciodată. „Briliantul” a acordat un interviu în care a dezvăluit că este atât de concentrat și preocupat de un meci încât în ziua partidei nu vorbește cu nimeni la telefon.

Adrian Mutu nu vorbește cu nimeni la telefon, nici măcar cu familia, în ziua meciului

Adrian Mutu a început „ca din tun” la Rapid, iar seria de succese l-a ajutat în relația cu fanii, când echipa a pierdut din turație și a ratat calificarea în barajul pentru Conference League. Sezonul viitor se anunță foarte greu. Clubul din Giulești împlinește o sută de ani, iar Dan Șucu, noul acționar al formației, a promis un buget de șapte milioane de euro, bani de care dispun doar formațiile cu pretenții la titlul. Presiunea este foarte mare, iar fostul internațional este conștient că susținerea fanilor se menține doar cu succese. De altfel a și primit câteva avertismente din partea suporterilor din Giulești.

„Briliantul” nu a antrenat prea mult, așa că nu se poate spune că are multă experiență. FC Voluntari, naționala U21, Universitatea Craiova 1948 și acum Rapid sunt formațiile pe care le-a condus de pe bancă. Are însă deja o strategie clară și a dezvăluit cum pregătește o partidă de fotbal.

„Cred că antrenorul are strategia bine conturată cu o zi înaintea meciului. Se întâmplă, câteodată, când vorbești cu foarte multă lume, să fii bulversat, deviat de la obiectivul tău, de la strategia ta. Atunci, s-ar putea ca anumite decizii să nu le iei cum trebuie. Tocmai de asta mă rup, rămân concentrat, nu vorbesc nici cu familia.

Știu tot ce am de făcut, analizez bine în săptămâna premergătoare meciului ce strategie trebuie să am, știu ce am pus la punct. Iar cu o zi înainte de meci sunt încrezător și focusat pentru ca echipa mea să prindă cea mai bună zi și să câștigăm”, a declarat Adrian Mutu într-un interviu acordat gsp.ro.

Fostul internațional a vorbit deschis mereu despre problemele din cariera de jucător. A fost suspendat după ce s-a drogat cu cocaină, dar a avut de suferit și după ce a fost depistat pozitiv, din cauza unor produse care l-au ajutat să slăbească. Este convins că a învățat foarte multe lucruri din aceste greșeli.

„Poți spune că am luat-o de la zero, deși nu-s total de acord. Pentru că sunt în același domeniu. OK, e altceva, dar am în spate experiența acumulată ca fotbalist. Asta mă poate ajuta! Pot înțelege mai bine jucătorii în anumite momente. Fiind și tânăr, apropiat ca vârstă de unii dintre ei, reușesc să-i înțeleg mai bine.

Plus că reușesc să anticipez anumite faze de joc. Asta vine din experiența acumulată ca jucător. Bineînțeles că sunt multe variabile în fotbal, dar multe faze sunt repetitive, caz în care experiența te ajută să iei anumite decizii bune”, a mai afirmat antrenorul Rapidului.

Adrian Mutu are 43 de ani și a jucat 77 de partide în tricoul naționalei României.

Urmăriți Impact.ro și pe