Rinat Akhmetov, întrebat cum poate fi oprit Vladimir Putin. Ce a răspuns omul de afaceri pe care Volodimir Zelenski l-a acuzat că susține Rusia

Sorin Barbu 12.03.2022, 11:29
Rinat Akhmetov, întrebat cum poate fi oprit Vladimir Putin. Ce a răspuns omul de afaceri pe care Volodimir Zelenski l-a acuzat că susține Rusia

Rinat Akhmetov este considerat de președintele Ucrainei unul dintre afaceriștii care îl susțin pe Vladimir Putin și politica agresivă a liderului de la Kremlin. Și totuși, patronul lui Șahtior Donețk spune că este preocupat doar de binele țării și a declarat că este gata să dea bani pentru reconstrucție. Omul de afaceri a acordat un interviu în revista Forbes din Ucraina și a fost întrebat cum poate fi oprit războiul de comunitatea internațională.

Rinat Akhmetov a dezvăluit cum poate fi oprit Vladimir Putin

Rinat Akhmetov este considerat cel mai bogat om din Ucraina. Sau cel puțin așa stăteau lucrurile înainte de începutul războiului, pe data de 24 februarie. Jurnaliștii de la Forbes au calculat că în doar două săptămâni, averea fostului patron al lui Mircea Lucescu a scăzut de la 14 miliarde de euro, la doar 6 miliarde de euro. Asta nu l-a împiedicat să-și ajute compatrioții cu mâncare, apă, medicamente și cazare, dar a și condamnat vehement acțiunea Rusiei.

În urmă cu doar patru luni, Volodimir Zelenski a spus despre patronul lui Șahtior Donețk că vrea să finanțeze o lovitură de stat în Ucraina. „Cred că el este târât în războiul împotriva Ucrainei. Ar fi o mare greșeală, pentru că nu poți să lupți împotriva propriului popor, împotriva președintelui ales de poporul ucrainean”, a declarat Zelenski, în luna noiembrie a anului 2021, într-un interviu acordat Washington Post.

Rinat Akhmetov a negat toate aceste acuzații și susține că a rămas în Ucraina și nu a fugit peste hotare, așa cum s-a scris în presă. A acordat un interviu în Forbes Ucraina în care a vorbit despre drama prin care trece țara lui. La un moment dat a fost întrebat cum poate fi ajutată Ucraina de comunitatea internațională.

„Putem observa acțiunile comune ale țărilor din Vest la o scară fără precedent. Le sunt profund recunoscător partenerilor noștri internaționali pentru asta.

Ce altceva mai pot face și ar trebui să facă? Cred că tot ce le cer Ucraina, poporul ucrainean și președintele Ucrainei” , a răspuns Akhmetov.

Rinat Akhmetov a dezvăluit planul lui Vladimir Putin

Miliardarul născut la Donețk a vorbit și despre un alt pericol. Este convins că Vladimir Putin nu se va opri doar la Ucraina și va încerca să atace cu armata și alte țări.

„Putin țintește toate țările care au democrație, libertate și independență. Așa că toate țările libere din această lume sunt potențiale ținte. Dacă Ucraina împreună cu susținătorii ei nu reușesc să-l oprească pe Putin, nimeni nu știe ce va urma”, a mai spus Akhmetov.

Mircea Lucescu a lucrat 12 ani cu Rinat Akhmetov la Șahtior Donețk. Ori de câte ori a fost întrebat a spus că omul de afaceri este un patriot, care și-a ajutat foarte mult conaționalii.

Urmăriți Impact.ro și pe