Mircea Lucescu, impresionat de gestul oligarhului despre care Volodimir Zelenski a spus că este apropiat de Vladimir Putin. „Am fost martor când se încărcau tirurile cu mâncare”

Sorin Barbu 08.03.2022, 16:23
Mircea Lucescu, impresionat de gestul oligarhului despre care Volodimir Zelenski a spus că este apropiat de Vladimir Putin. „Am fost martor când se încărcau tirurile cu mâncare”

Mircea Lucescu îl cunoaște bine pe Rinat Akhmetov, considerat cel mai bogat om din Ucraina, dar și zugrăvit de președintele Zelenski drept un bun amic al lui Vladimir Putin. Antrenorul român și miliardarul care patronează Șahtior Donețk au lucrat 12 ani și au obținut multe succese, reușind să câștige campionatul, să joace în Champions League, dar și să câștige Cupa UEFA.

Mircea Lucescu, reverență în fața lui Rinat Akhmetov

Mircea Lucescu nu este deloc surprins că Rinat Akhmetov a spus că este gata de orice sacrificiu financiar ca să ajute la reconstrucția țării sale, grav afectată de atacul militarilor ruși început pe 24 februarie din ordinul liderului de la Kremlin.

„Am fost 12 ani alături de preşedintele lui Şahtior. Pentru mine, reacţia lui Rinat Akhmetov nu reprezintă nicio surpriză. Probabil că puţini îşi mai aduc aminte ce a făcut după 2014, când Donbasul şi Luganskul au anunţat ruperea de Ucraina.

Stadionul a fost bombardat, iar echipa a fost obligată să plece prin alte oraşe. Totuşi, Akhmetov i-a susţinut financiar timp de cel puţin doi ani pe oamenii din acele regiuni! Mulţi îl privesc doar prin prisma averii şi nu văd latura sa umană.

Eu am fost martor când se încărcau tirurile cu mâncare, cu medicamente şi alte lucruri necesare care ajungeau la Doneţk. Numai cineva care ţine la cei din jur şi care nu se izolează într-un glob de sticlă poate face aşa ceva.

N-aş vrea să dezvolt prea mult subiectul pentru că se interpretează în fel şi chip, dar n-ai cum să nu fii impresionat în faţa unei asemenea solidarităţi umane”, a declarat Mircea Lucescu pentru Digi Sport.

 

Omul de afaceri din Ucraina a ieșit public și a condamnat războiul. A spus că nu are de gând să-și abandoneze țara.

„Asta este o agresiune militară, vorbim despre crime de război și crime împotriva umanității. Fundația mea ajută oamenii să supraviețuiască, le oferă mâncare și medicamente, iar companiile din cadrul SCM ajută armata Ucrainei să apere suveranitatea țării.

Cât costă? Sincer, nici nu număr. Tot ce putem să oferim, oferim. Și o vom face și în viitor. Îmi voi investi toată puterea și toate resursele pentru a reconstrui Ucraina și pentru a deveni o țara puternică și prosperă”, a spus Akhmetov, conform Tribuna.

„Sunt unul dintre românii, foarte mulți, care dau ajutor”

„Il Luce” a fost în Ucraina până pe data de 25 februarie. A plecat din Kiev, la insistențele familiei, după ce armata rusă și-a început ofensiva și a înaintat spre capital Kiev. Drumul l-a făcut cu mașina și a durat aproape 24 de ore.
Antrenorul român a fost cel care i-a ajutat pe jucătorii sud-americani de la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk să plece din Ucraina și, cu sprijinul FRF, să fie găzduiți în România.

„Cine sunt eu să-mi dau cu părerea despre aşa ceva? Sunt unul dintre românii, foarte mulţi, care dau o mână de ajutor, aşa cum se întâmplă în vămi, la Iaşi, unde oamenii renunţă la profit ca să-i cazeze pe cei care fug din calea unor asemenea nenorociri.

Oamenii acestui popor au arătat o sensibilitate extraordinară şi un profund umanism faţă de ucraineni”, a declarat Lucescu pentru Digi Sport.

Urmăriți Impact.ro și pe