Revolut anunță modificări importante pentru români. Veste uriașă pentru cei care au acest card

Andra Daoud 24.06.2022, 16:30
Revolut anunță modificări importante pentru români. Veste uriașă pentru cei care au acest card

Serviciul Revolut vine cu o noutate pe care o așteptau mulți clienți. Modificarea a fost făcută deja în Irlanda, iar până la finalul acestui an funcția ar urma să fie disponibilă și în România. Este vorba despre un produs financiar pe care majoritatea băncilor clasice îl au, iar de acum va fi disponibil și pe Revolut. Ce vor putea face clienții din România, în lunile următoare.

Modificări importante pentru clienții Revolut

Revolut, serviciul pe care aproape 2 milioane de români îl folosesc pentru a face plăți și alte tranzacții, pregătește o modificare importantă. Fintech-ul britanic a lansat o nouă funcție care este deja disponibilă clienților din Irlanda, iar în următoarele luni o vor putea folosi și cei din România.

Săptămâna aceasta, Revolut a dat startul opțiunii Pay Later, pe care clienții o pot folosi pentru plata în rate. Dacă irlandezii au deja acces la ea, până la finalul anului 2022, funcția ar urma să fie disponibilă și pentru clienții din România și Polonia.

Practic, românii care fac achiziții folosind cardul Revolut vor putea să achite în trei rate cumpărăturile care nu depășesc 499 de euro. Funcția va fi disponibilă atât pentru plățile online, cât și în magazine. Nu este însă singura noutate cu care vin cei de la Revolut. Clienții serviciului vor avea, de asemenea, posibilitatea să efectueze plăți anticipate, fără a fi taxați suplimentar. Prin aceste noi facilități, Revolut și-a propus să ofere clienților acces facil și responsabil la banii de care au nevoie, au transmis reprezentanții companiei.

„Revolut Pay Later este primul produs responsabil de acest tip din Irlanda, care introduce o limită de credit aprobată, făcându-l, astfel, mai accesibil decât produsele similare de pe piață. Mai mult, Revolut Pay Later vine cu avantajul de a le oferi clienților control asupra momentului în care vor să acceseze creditul.”, au transmis cei de la Revolut, prin intermediul unui comunicat.

Revolut anunta modificari importante pentru romani. Veste uriasa pentru cei care au acest card
Romanii vor putea plati in rate cu cardul Revolut

Clienții aleg când accesează creditul

Clienții Revolut care se califică pot folosi serviciul Pay Later pentru a împărți costul achizițiilor în trei rate. Valoarea cumpărăturilor efectuate cu opțiunea Pay Later nu trebuie să fie mai mare de 499 de euro, iar prima rată va fi achitată în momentul în care se face achiziția. La celelalte două rate se va adaugă dobânda de 1,65%, care se va împărți în mod egal între cele două rate și va fi achitată odată cu acestea.

Clienții vor putea activa opțiunea foarte simplu, din aplicație. Ce este interesant este că Pay Later va putea fi folosită pentru orice fel de plăți, fără ca lista de magazine sau servicii să fie limitată într-un anumit fel.

Cei care vor putea folosi Revolut Pay Later vor fi verificați prin Open Banking, iar eligibilitatea clienților care pot plăti în rate se face pe baza subscripției. În funcție de rezultatul evaluării personalizate, fiecare client va avea o limită de credit de până la 499 de euro.

„Pay Later este un produs interesant și în creștere rapidă în domeniul finanțelor personale și al cheltuielilor consumatorilor. Suntem încântați să adăugăm Revolut Pay Later la super-aplicația noastră financiară. Revolut Pay Later le conferă clienților noștri mai mult control și flexibilitate în utilizarea banilor personali, într-un mod responsabil, permițându-le să împartă costul achizițiilor în trei rate.

Acest sistem îi încurajează pe clienți să plătească în termen de două luni, mai degrabă decât să apeleze la descoperiri de cont și carduri de credit care nu pun același accent pe rambursarea rapidă a sumei împrumutate”, a declarat Joe Heneghan, CEO Revolut Europa.

Urmăriți Impact.ro și pe