Revoltă în trupa Phoenix din cauza nunții lui George Simion. Acuze grave pentru Nicu Covaci

Stan Filon 27.08.2022, 18:20
Revoltă în trupa Phoenix din cauza nunții lui George Simion. Acuze grave pentru Nicu Covaci

Este o adevărată revoltă în trupa Phoenix, din cauza nunții lui George Simion! Foști colegi ai lui Nicu Covaci îl critică pe acesta pentru că a acceptat, mai nou, să cânte la nunți. Un membru marcant al trupei se răscoală și spune că actuala trupă Phoenix nu trebuie asociată cu cea din anii ’70, deoarece nu mai au nimic în comun. Cel care s-a arătat oripilat de faptul că Phoenix cântă la nunta lui George Simion este Josef Kappl.

Revoltă în trupa Phoenix din cauza nunții lui George Simion

Așadar, un fost membru de bază al trupei Phoenix nu vede deloc cu ochi buni concertul susținut de actuala trupă la nunta lui George Simion. Josef Kappl, 72 de ani, fost membru al trupei Phoenix timp de peste două decenii şi component al trupei Pasărea Rock, a postat un mesaj pe rețelele sociale în care își spune nemulțimirea.

„De unde s-a pornit și unde s-a ajuns! De aceea, vă rog să nu asociați niciodată ceea ce am realizat în anii ‘70, sub numele Phoenix din convingere, cu ceea ce face de mulți ani încoace “leaderul” acestui grup, sub același nume! Mi-e rușine de rușinea lui!”, a notat chitaristul, pe pagina sa de Facebook, fără să-i pronunțe numele lui Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix în actuala formulă.

Revolta in trupa Phoenix din cauza nuntii lui George Simion
Revolta in trupa Phoenix din cauza nuntii lui George Simion

„Phoenix nu mai există de mulți ani ca trupă”

Kappl spune că Phoenix nu mai există de mult timp, după ce membrii cu „șira spinării” au decis să plece. Acesta a ținut să-i transmită lui Nicu Covaci și un mesaj legat de o posibilă reunire a trupei. Veștile sunt unele proaste.

„Pentru mine, numele Phoenix rămâne în continuare un simbol al rezistenței și al năzuinței spre libertate! Phoenix nu mai există de mulți ani ca trupă, după ce cei cu adevărata “șiră a spinării” au părăsit grupul. Adio, reunire! Cu mine, NU!”.

Kappl locuiește în Germania, la Osnabruck, și a făcut parte din Phoenix, trupă de la înființarea căreia se aniversează 60 de ani în 2022, în mai multe perioade (1971-78, 1987-89, 1991, 1994-98 şi 2001-2008).

Și Nicu Covaci a avut o reacție și a spus că el nu cântă la nicio nuntă, ci în fața a 10.000 de oameni. Artistul mai spune că el cu asta se ocupă, așa își câștigă pâinea.

„Eu am încheiat un contract cu o fundație pentru un concert în fața a 10.000 de oameni. Nu cânt la nicio nuntă sau înmormântare, eu cânt în fața a 10.000 de oameni pe o scenă, undeva, la un festival. Nu știu ce nuntă e, eu am încheiat un contract și cânt, din asta îmi câștig banii”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...