Revin restricțiile în România? Florin Cîțu: „Ar fi bizar pentru toată lumea”

Ana Anitoiu 21.03.2022, 18:31
Revin restricțiile în România? Florin Cîțu: „Ar fi bizar pentru toată lumea”

Liderul PNL Florin Cîțu a dezvăluit, luni, la Senat, dacă se pune problema unei reveniri a restricțiilor în România, la aproximativ o lună de când au fost ridicate măsurile obligatorii pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Fostul prim-ministru a spus care este opinia lui cu privire la un asemenea scenariu.

Florin Cîțu, despre revenirea restricțiilor în România

Liderul PNL a declarat că deocamdată nu s-a vorbit în coaliția de guvernare despre o revenire a restricțiilor în România. Florin Cîțu a adăugat că nu crede că s-ar putea face acest lucru, deoarece ar fi bizar pentru toată lumea.

„Binenţeles că întotdeauna eu sunt de acord cu specialiştii şi am spus asta (…), dar acum ar fi bizar pentru toată lumea, la o lună, să vii cu astfel de măsuri, nu cred că că ar înţelege nimeni nimic din aşa ceva.

Eu nu cred că putem să ne întoarcem. Dacă specialiştii vin şi e decizia Guvernului să întoarcă lucrurile, atunci Guvernul va veni şi va comunica. În coaliţie nu s-a discutat aşa ceva”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Citu, despre revenirea restrictiilor in Romania
Deocamdata nu se discuta in coalitie despre revenirea restrictiilor. Foto: unsplash.com

Declarația liderului PNL vine după ce o țară din Uniunea Europeană a reintrodus restricții. Mai exact, Austria a reimpus purtarea măștilor de protecție FFP2 în spațiile interioare, în contextul creșterii numărului de noi cazuri de COVID-19.

Alexandru Rafila, recomandare pentru români

La rândul lui, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a revenit cu o recomandare pentru români. Medicul le-a transmis oamenilor că este esențial să poarte masca de protecție în spații aglomerate precum mijloacele de transport în comun, chiar dacă nu este o măsură obligatorie.

„Utilizarea măștii e o măsură de protecție. Am făcut apel public și repet acest lucru – să utilizăm masca în spațiile închise aglomerate, în mijloacele de transport în comun. Este esențială această măsură, pentru că în mod evident. Vedem ce se întâmplă în alte țări, așa că recomandarea rămâne valabilă”, a spus Alexandru Rafila.

Oficialul a precizat că se așteaptă la o ușoară creștere a numărului de noi cazuri de coronavirus în țară în urma relaxării tuturor restricțiilor. Alexandru Rafila a menționat că el ar fi optat pentru o renunțare treptată la măsurile obligatorii de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.

Cât despre începerea unui al șaselea val al pandemiei de coronavirus în România, ministrul Sănătății a declarat anterior că s-ar putea discuta despre acest lucru de abia la toamnă sau poate nici atunci. Alexandru Rafila a explicat că un nou val ar presupune apariția unei alte variante de SARS-CoV-2 ce să înceapă să se transmită în mod susținut în comunitate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...