Reușită de senzație pentru Silviu Lung în Turcia. Ce trofeu a câștigat portarul român

Marian Cărăvan 30.07.2020, 15:08

Echipa sa a terminat sezonul în subsolul clasamentului. Însă Silviu Lung jr. are reușite de senzație în Turcia și a excelat la un capitol.

Silviu Lung jr. face senzație în Turcia. Capitolul la care a fost primul

Silviu Lung jr. a terminat pe locul 17 (penultimul) cu Kayserispor, un loc retrogradabil. Însă nu va retrograda nimeni, iar următorul sezon va începe cu 21 de echipe la start, nu cu 18 ca până acum. Cu toate că echipa sa a terminat în subsolul clasamentul și dacă nu venea această decizie la nivel înalt, ar fi retrogradat, Silviu Lung jr. s-a remarcat din plin în sezonul recent încheiat în Turcia. Fostul portar al Astrei Giurgiu a fost la înălțime în sezonul 2019/2020 și a excelat la capitolul parade în timpul meciurilor. I-a surclasat pe toți ceilalți portari din campionatul Turciei.

Portarul român a reușit 123 de intervenții în cele 29 de meciuri disputate în sezonul recent încheiat. A primit și banderola de căpitan de la antrenorul Robert Prosinečki. Le-a dat clasă celorlalți goalkeeperi din SuperLig și a fost „number one” detașat în clasamentul paradelor. Silviu Lung jr. i-a depăşit la acest capitol pe Uğurcan Çakır (Trabzon, 114) şi pe Fabien Farnolle (Malatya). Uruguayanul Fernando Muslera, portarul multiplei campioane Galatasaray este abia al optulea în această ierarhie. Românul a încasat totuși cam multe goluri, 55, dintre care cinci au fost într-un singur meci (5-1 pentru Kasimpașa, pe 8 martie 2020).

Reușită de senzație pentru Silviu Lung în Turcia. Ce trofeu a câștigat portarul român
Reușită de senzație pentru Silviu Lung în Turcia. Ce trofeu a câștigat portarul român

Curtat de Beșiktaș și de Galatasaray

Silviu Lung jr. e la final de contract cu Kayserispor, dar nu duce lipsă de oferte. Chiar din superliga turcă, de la marile forțe din Istanbul, Beșiktaș și Galatasaray.

Interesul celor de la Beșiktaș a fost confirmat de Marius Șumudică, antrenorul echipei Gaziantepspor. Cei doi au lucrat împreună la Astra Giurgiu, Silviu Lung jr. fiind unul dintre preferații lui Șumi. Se vorbește chiar de un salariu de 300.000 de euro pe care ar urma să-l primească portarul român, dar Șumudică nu crede așa ceva.

E adevărat, se discută foarte mult. Sunt trei echipe care și-l doresc, dar e o prostie ce s-a scris cu salariul pe care l-ar avea la Beșiktaș, 300.000 de euro pe sezon. El câștigă mult la Kayserispor.

Echipele care-l doresc sunt Galatasaray, care l-a pierdut pe Muslera după ce a suferit o fractură, Beșiștaș, pentru că împotriva lor a făcut un meci foarte bun Silviu Lung și Goztepe, care-l are pe fostul portar de la CFR (n.r. – Beto).

Are șanse mari să meargă la Beșiktaș pentru că un portar foarte bun”, a declarat Marius Șumudică, la ProX.

Urmăriți Impact.ro și pe