Rețetele greu de descifrat ale medicilor vor putea fi înțelese cu ușurință. Google pregătește un sistem pe baza inteligenței artificiale

Badea Violeta 22.12.2022, 15:56
Rețetele greu de descifrat ale medicilor vor putea fi înțelese cu ușurință. Google pregătește un sistem pe baza inteligenței artificiale

Medicii scriu rețetele de medicamente în grabă, iar pentru mulți dintre pacienții lor este o adevărată provocare să le înțeleagă. Te-ai confruntat și tu măcar o dată în viață cu problema asta, nu-i așa? Ei bine, află că rezolvarea ar putea veni de la Google. Gigantul american vrea să realizeze un sistem care să descifeze scrisul de mână al medicilor. Iată mai multe detalii!

Google va descifra scrisul de mână al medicilor

Google dezvoltă un model de inteligență artificială care poate descifra scrisul de mână greu de citit, cu accent pe notițele și rețetele scrise de medici.

În timpul conferinței sale anuale din India, gigantul american a anunțat că va realiza un sistem care va acționa ca o tehnologie de asistare pentru digitalizarea documentelor medicale scrise de mână. Google a precizat, însă, că nicio decizie medicală nu va trebui să fie luată exclusiv pe baza rezultatelor oferite de tehnologie, notează Fox News.

În cadrul evenimentului, gigantul american a prezentat un prototip, demonstrând capacitatea acestuia de a descifra scrisul de mână. Funcția nu este, însă, disponibilă pentru public. Totodată, nu există încă niciun detaliu cu privire la data la care se așteaptă să fie lansată noua funcție de descifrare a textului.

Pașii pe care trebuie să-i urmeze utilizatorii

Internauții vor face o fotografie sau vor încărca o imagine a rețetei. Ulterior, aplicația Google Lens o va procesa, va detecta medicamentele prescrise și va oferi automat informații despre acestea. Vor fi eliminate neînțelegerile și vor fi corectate greșelile, se arată pe site-ul de tehnologie Gizmodo.

„Poate că vă gândiți că avem de mulți ani tehnologia pentru a interpreta textele din imagini: deci ce e nou și de ce să luăm rețetele separat?

În mod ironic, ceea ce face rețetele greu de digitalizat pentru computere este același lucru care le face dificil de citit și pentru mine și pentru tine – sunt nestructurate, cu prescurtări și pline de indicii pe care să le descifreze farmaciștii”, a precizat Google India.

Citește și Ce visează oamenii, în general: raportul Google care îți arată că nu ești special!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...