Încă ne aflăm în perioada postului de Crăciun și multe dintre gospodine sunt în pană de idei atunci când vine vorba să pregătească mama în familie. Spaghete Puttanesca este una dintre rețetele delicioase și foarte ușor de preparat.
Astfel că, nu trebuie să fii un bucătar desăvârșit, pentru a reuși să gătești rețeta de Spaghete Puttanesca. O porție de spaghete Puttanesca este recomandată pentru masa de prânz deoarece pastele sunt hrănitoare.
Ingrediente:
350 g spaghete;
65 ml ulei măsline extravirgin;
4 căței de usturoi mari, tocați fin;
800 g roșii decojite;
75 g măsline (fără sâmburi și tocate);
1 linguriță capere;
3 fileuri de anșoa, tocate (opțional);
1 linguriță oregano uscat;
1/2 linguriță piper;
2 lingurițe pătrunjel proaspăt tocat;
sare după gust;
*Opțional, parmezan ras pentru decorat.
Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe pachet.
Încinge uleiul într-o tigaie, la foc mediu. Adaugă usturoiul tocat, sotează-l timp de 1 minut. Adaugă roșiile decojite și tocate (cât vrei tu de mare/mărunt), măslinele (tăiate la alegere sau lăsate întregi, fără sâmburi), fileurile de anșoa (dacă nu ții post), caperele, praful de oregano și piperul.
Lasă sosul să de formeze și să se îngroașe la foc mediu spre mic (aproximativ 8 minute). Asezonează cu sare după gust.
Când pastele s-au făcut, scurge-le de apă, toarnă o lingură de ulei de măsline peste ele și învârte ușor oala pentru a le “îmbrăca” în ulei. Combină pastele cu sosul și pătrunjelul proaspăt tocat. Mai lasă-le pe foc, amestecând ușor, timp de 3 minute.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Dacă nu le servești de post, poți rade un pic de parmezan deasupra porției de spaghette Puttanesca. Poftă bună!, este rețeta recomandată de Unica.ro
Creștinii care au ales să țină postul de 40 de zile sunt sfătuiți de medicii nutriționiști să consume alimente sănătoase, bogate în vitamine.
Nutriţioniştii recomandă înlocuirea cărnii cu soia. Aceasta poate fi folosită pentru chifteluţe, pentru sărmăluţe vegetale sau pentru şniţele.
O pungă de soia costă mai puţin de 2 lei în magazine. Tot pe soia pun bază şi cei care vor lactate.
Extrasul din boabe de soia este un bun înlocuitor al laptelui, iar brânza tofu se poate găsi în supermarketuri, dar şi în magazinele care comercializează produse naturale.
Pentru preparatele româneşti putem mânca tocăniţă de ciuperci cu mămăliguţă, ciulama de ciuperci cu mămăliguţă, ciorbă de fasole, fără carne, bineînţeles.
Ciuperci gătite în toate felurile, cartofi, fasole sau varză sunt numai câteva dintre legumele care îi vor ajuta pe cei ce postesc să treacă postul Crăciunului fără înfometare. De asemenea, fructele asigură necesarul de energie.
Sursa Foto: Unica.ro