Rețeta zilei. Pachețele cu varză și dovlecel, perfectă pentru Postul Crăciunului

Daria Petrescu 10.12.2019, 10:29
Rețeta zilei. Pachețele cu varză și dovlecel, perfectă pentru Postul Crăciunului

Ne aflăm încă în perioada postului, așa că pentru cei care sunt în pană de idei, vă prezentăm o rețetă rapidă și gustoasă. Această rețetă poate fi una ideală, pentru credincioșii aflați în cele 40 de zile fără carne, brânză și ouă.

Rețeta zilei, pentru cei aflați în pană de idei

Ingrediente:

150 g varză chinezească

2 ardei roșii

1 dovlecel

1 morcov

3 fire ceapă verde

1 cățel usturoi

1 linguriță ulei de susan

½ linguriță ghimbir răzuit

1 pachet foi de plăcintă

sare, după gust, piper, după gust

ulei, pentru uns

1 lingură apă

1 linguriță făină

Pentru sos:

2 linguri sos de soia light

100 ml sos de roșii,  1 linguriță sos picant.

Pachețele cu varză și dovlecel
Pachețele cu varză și dovlecel

Mod de preparare

Într-o tigaie cu ulei încins pui varza chinezească, ardeii, dovlecelul și morcovul tăiate fâșii subțiri. Adaugi ceapa verde și usturoiul tăiate mărunt.

Pui ghimbirul și uleiul de susan. Condimentezi cu sare și piper. Răstorni apa amestecată cu făină.

Lași legumele să se gătească al dente. Tai foile de plăcintă în patru. Ungi cu apă fiecare bucată, pui o linguriță din amestecul de legume, o pliezi la capete și o rulezi.

Așezi pachețelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le ungi cu ulei, apoi le coci, la 200 °C, câte 15 minute, pe ambele părți. Între timp, faci sosul. Amesteci bine toate ingredientele. Servești pachețelele cu sosul picant, este rețeta rezentată de evz.ro.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

 

Ce poți mânca în perioada Postului Crăciunului

– carnea, ouale si brânza nu se consuma deloc în această perioadă.
– luni, miercuri şi vineri e bine să consumi bucate fără ulei şi fără vin.
– marţi şi joi ai dezlegare la untdelemn şi vin.
– sâmbătă şi duminică, până la 20 decembrie exclusiv, e dezlegare la untdelemn, vin şi peste.
– dacă în zilele de luni, miercuri şi vineri e prăznuit vreun sfânt mare, însemnat în calendar cu cruce neagră, poţi mânca untdelemn şi bea vin.
– marţi şi joi poţi mânca peşte, untdelemn şi bea vin, când cade în aceste zile: vreun sfant mare, hramul sau de sărbători cu roşu.
– în Ajunul Crăciunului se mănâncă doar seara, după cum urmează: grâu fiert îndulcit cu miere, poame, covrig sau turte din făină.

– de Crăciun, în orice zi ar pica, mănânci de dulce.

– poţi mânca peşte: Intrarea în Biserică a Maicii Domnului – 21 noiembrie, chiar dacă această sărbătoare ar pica miercuri sau vineri.

– în postul Crăciunului mănânci peşte în lunile, miercurile şi vinerile acestui post.

Postul Crăciunului este al doilea cel mai mare post pe care creștin-ortodocșii îl țin pentru a-și curăța suflatul și trupul. Postul de mâncare și de fapte trebuie completat că rugăciune. Iată ce rugăciune trebuie să rostești astăzi și în fiecare zi de post.

Foto: andreeachinesefood.ro

 

Urmăriți Impact.ro și pe